EMDR therapie Bussum

Een heftige gebeurtenis die jouw leven blijft beïnvloeden, noemen we traumatisch. Er heeft zich iets vastgezet in jouw brein dat jou enorm in de weg zit. De impact van het voorval zorgt niet alleen voor levendige beelden die zich aan je blijven opdringen, maar ook voor emoties. Doordat de beelden zo echt op je overkomen, ga je lichamelijke reacties krijgen. Laat je door middel van EMDR Bussum helpen om een einde te maken aan de klachten waarmee jij momenteel rondloopt.

Soms heb je klachten en weet je niet waardoor deze zijn ontstaan. Het lukt dan niet om dit op eigen kracht op te lossen, want waar moet je beginnen? Met EMDR Bussum gaan we erachter komen wat de achterliggende oorzaak is voor de klachten die je hebt ontwikkeld. Als dit eenmaal duidelijk is, hebben we de informatie die nodig is om dit voor eens en altijd op te lossen.

Verlies en EMDR Bussum

Het meemaken van een groot verlies zet je leven vaak enorm op zijn kop. Dit kan het geval zijn bij het overlijden van een dierbare, maar ook het verlies van je baan. Er is ineens een nieuwe realiteit ontstaan, waar jij je geen raad mee weet. Dit kan grote invloed hebben op je dagelijks leven. Met EMDR Bussum gaan we actief aan de slag met het verwerken van de oude herinneringen en ervaringen. Benieuwd hoe EMDR in zijn werk gaat?

EMDR in de praktijk

Ik zal jou vragen om terug te denken aan de situatie die op jou zoveel negatieve indruk heeft gemaakt. Op het moment dat jij in gedachten terug bent in dit moment, leid ik je hersenen af. Dit doe ik door met mijn vingers voor je ogen te bewegen. Doordat jij mijn vingers volgt, wordt je brein op het verkeerde spoor gezet. Er is ineens energie nodig om de vingers te volgen.

Doordat er minder energie beschikbaar is voor de traumatische gebeurtenis, zwakt het effect dat het op jou heeft ook af. Je klachten nemen langzaam maar zeker af en dat is waar we naar op zoek zijn. Behalve mijn bewegende vingers kan ik bij EMDR Bussum ook zachte tikjes op je knie geven of je geluiden aanbieden via een hoofdtelefoon. Welke techniek ik kies, gaan we natuurlijk samen bespreken.

Meerdere EMDR-sessies

De invloed van EMDR Bussum is groot. Het kan gebeuren dat er ineens nieuwe beelden, gedachten of emoties naar voren komen die je nog niet eerder hebt ervaren. Dit is een bekende uitwerking waar jij je niet ongerust over hoeft te maken. Het is echt niet ongewoon dat er meerdere EMDR-sessies nodig zin om iemand weer helemaal op de rit te krijgen. De invloed van een traumatisch voorval zijn dusdanig dat het soms tijd nodig heeft om dit goed op te lossen. Laten we die tijd nemen die jij nodig hebt om je leven weer onbezorgd te kunnen voortzetten.

Contact met EMDR Bussum

Ben je ervan overtuigd dat ik de persoon ben die jou kan helpen? Kom dan met me in contact en maak een afspraak met mij. Lees meer op mijn website en laten we samen kijken hoe we gaan starten en op welke manier we de EMDR-sessies gaan vormgeven.