EMDR Therapie Eindhoven

Als je en heftige of traumatische gebeurtenis meemaakt, kan dit ervoor zorgen dat je hier klachten door gaat ontwikkelen. De heftige situatie kan nachtmerries veroorzaken en je slaappatroon onderuit halen. Het is mogelijk dat je het trauma continu herbeleeft en situaties vermijdt die angsten bij je oproepen of je doen denken aan het voorval. EMDR is er om jou te helpen het trauma op een gerichte manier aan te pakken. Voordat we hiermee gaan starten, krijg je van mij alle tijd om je verhaal te doen. Dit geeft je direct wat lucht. Stel me gerust al je vragen.

Nieuw: Online EMDR bij Kim Lakke

Bij welke klachten EMDR toepassen?
Eye Movement Desensitisation and Reprocessing, bekend onder de afkorting EMDR, is een vorm van therapie die wordt ingezet als je te kampen hebt met herbelevingen door schokkende voorvallen of traumatische gebeurtenissen. Met mijn kennis als therapeut bij EMDR Eindhoven starten we de behandeling om jouw kwaliteit van leven weer op een fijn niveau te krijgen. De vervelende invloeden van het traumatische gebeuren zwakken af, waardoor er ruimte ontstaat voor positieve zaken. Het wordt op deze manier mogelijk om met vertrouwen naar de toekomst te kijken en beperkende gedachten naar de achtergrond te laten verdwijnen. Met EMDR Eindhoven is enorm veel winst te behalen, als jij te lijden hebt onder:

 • schuldgevoelens
 • dwanggedachten
 • negatief zelfbeeld
 • rouw
 • angst voor de dood
 • vlieg- en rijangst
 • slaapproblemen
 • boosheid
 • paniek of angst
 • hechtingsstoornis
 • depressie

Problemen die hieruit zijn ontstaan, proberen we met behulp van EMDR Eindhoven op te lossen. Zodra jij denkt aan het traumatisch voorval, leid ik je hersenen af met meerdere stimuli. Dit kan zijn door mijn handen voor jouw geopende ogen te bewegen, maar ik kan ook gebruikmaken van geluid (via een koptelefoon) en op je knieën kleine klopjes te geven (tapping).

Invloed van trauma verminderen door afleiding
Deze vormen van afleiding zetten je hersenen op een dwaalspoor. Er wordt ineens aandacht gevraagd voor andere dingen dan alleen het trauma. Dit kost je brein energie en die energie kan niet meer worden gestoken in de negatieve effecten van het trauma dat je hebt opgelopen. Op deze manier zwakt de invloed van het hele gebeuren af en dat betekent dat jouw klachten langzaam maar zeker ook afnemen.

Met vertrouwen EMDR ondergaan
Juist als je iets traumatisch hebt meegemaakt, kan het lastig zijn om iemand te vertrouwen en je min of meer over te geven aan deze persoon. Als therapeut weet ik precies hoe ik jou kan helpen door de EMDR effectief in te zetten. Het eerste gesprek is daarom ook bedoeld om een goed gevoel bij mij als therapeut te krijgen. Het voordeel van EMDR is dat ik tijdens de gehele sessie bij jou ben. Ik houd je goed in de gaten en ik begeleid je op een rustige manier. Er is alle tijd voor jouw gevoel en emoties.

Contact met EMDR Eindhoven
Ga de strijd met het trauma aan en maak een afspraak bij mij. Je zult zien dat je klachten na een aantal behandelingen een stuk zijn verminderd. Helemaal vergeten doe je de negatieve gebeurtenis niet, maar het zal niet langer voor de heftige klachten zorgen.