EMDR therapie Lelystad – M. Overmars

EMDR, wat staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing, is een behandelmethode die bewezen effectief is bij het verwerken van traumatische ervaringen en nare gebeurtenissen. Deze methode wordt toegepast bij EMDR Meppel en heeft als doel om de heftige emoties die gepaard gaan met trauma’s te verminderen, evenals andere klachten die voortkomen uit herinneringen.

Er zijn diverse schokkende gebeurtenissen waarbij EMDR kan worden ingezet. Denk aan auto-ongelukken, ernstige ziektes, overvallen, mishandelingen of het getuige zijn van geweld. Ook angsten, eetstoornissen, depressie, seksueel misbruik, verkrachtingen, branden, (natuur)rampen en oorlogssituaties kunnen met behulp van EMDR worden behandeld. Daarnaast kan deze therapie ook helpend zijn bij het verwerken van verlieservaringen zoals het kwijtraken van een baan, een geliefde of autonomie.

Na zo’n schokkende gebeurtenis kunnen verschillende klachten optreden. Denk hierbij aan pijnlijke herinneringen aan de gebeurtenis zelf, terugkerende flashbacks, het vermijden van situaties die doen denken aan de gebeurtenis, prikkelbaarheid of snel boos worden, gevoelens van schaamte of schuldgevoelens en een negatief zelfbeeld. Ook somberheid, moeilijkheden met concentratie, onverklaarbare lichamelijke klachten, slaapproblemen en angsten kunnen voorkomen.

Het is belangrijk om te weten dat EMDR niet alleen bedoeld is voor mensen die een “groot” trauma hebben meegemaakt, maar ook zeer effectief kan zijn bij kleinere traumatische gebeurtenissen.

Intensief individueel traject bij EMDR Lelystad

Een individueel intensief traject duurt 3, 5 of 6 dagen en richt zich op de verwerking van trauma’s en angsten. In 95% van de gevallen is dit voldoende. Het komt zelden voor dat een intensief traject moet worden verlengd. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een intensief traject gelijk staat aan 9 maanden tot een jaar wekelijkse therapie.

De therapie zelf duurt in principe 3 tot 6 dagen en wordt dagelijks verdeeld over twee blokken met een pauze. Tijdens de pauze raden we aan om naar buiten te gaan. Door even te bewegen en frisse lucht te halen, kun je ontspannen tijdens het proces. In totaal ontvang je ongeveer 12-20-24 uur therapie.

Bij mijn praktijk streven we naar directe focus op de essentiële aspecten. Dit spreekt niet alleen mij persoonlijk aan, maar ook veel anderen.

Er is bij mij geen wachtlijst, wat betekent dat je binnen maximaal 3 weken kunt beginnen met therapie. Met behulp van speciale spreekuren hebben we altijd ruimte beschikbaar voor noodsituaties. Ik ben niet gebonden aan afspraken met zorgverzekeraars. Ik bied behandelingen aan op dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse basis, afhankelijk van jouw voorkeur en klachten.

Ben je geïnteresseerd, wil je meer informatie of wil je graag een afspraak maken? Gebruik dan het contactformulier of bel: 085 10 91 028.

Tarief
Individuele behandeling: €150 (waaronder EMDR-therapie valt). Houd er rekening mee dat deze behandelingen niet vergoed worden door de zorgverzekering.

Mijn praktijkadres: Het Ravelijn 1, 8233 BJ Lelystad