EMDR therapie Meppel – M. Overmars

EMDR, oftewel Eye Movement Desensitization and Reprocessing, is een behandelmethode die bewezen effectief is bij het verwerken van traumatische ervaringen en nare gebeurtenissen. Deze methode wordt gebruikt bij EMDR Meppel en heeft als doel om de heftige emoties die gepaard gaan met trauma’s te verzachten en andere klachten die voortkomen uit herinneringen te verminderen.

Er zijn diverse schokkende gebeurtenissen waarbij EMDR kan worden ingezet. Denk aan auto-ongelukken, ernstige ziektes, overvallen, mishandelingen of het getuige zijn van geweld. Ook angsten, eetstoornissen, depressie, seksueel misbruik, verkrachtingen, branden, (natuur)rampen en oorlogssituaties kunnen met EMDR worden behandeld. Daarnaast kan deze therapie ook helpen bij het verwerken van verlieservaringen zoals het kwijtraken van een baan, een geliefde of autonomie.

Diverse klachten na een schokkende gebeurtenis

Na zo’n schokkende gebeurtenis kunnen diverse klachten optreden. Denk hierbij aan nare herinneringen aan de gebeurtenis zelf, terugkerende flashbacks, het vermijden van situaties die doen denken aan de gebeurtenis, prikkelbaarheid of snel boos worden, gevoelens van schaamte, schuldgevoelens of een negatief zelfbeeld. Ook somberheid, concentratieproblemen, onverklaarbare lichamelijke klachten, slaapproblemen en angsten kunnen voorkomen.

Het is belangrijk om te weten dat EMDR niet alleen bedoeld is voor mensen met een ‘groot’ trauma, maar ook zeer effectief kan zijn bij kleinere traumatische gebeurtenissen.

Intensief traject van 3, 5 of 6 dagen

Een individueel intensief traject duurt 3, 5 of 6 dagen, bij voorkeur achter elkaar en gericht op trauma verwerking en angsten. In 95% van de gevallen is dit voldoende. Het gebeurt sporadisch dat een intensief traject verlengt moet worden. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een intensief traject gelijk staat aan 9 maanden tot een jaar wekelijkse therapie.

De therapie duurt in principe 3 tot 6 dagen, en dat verdelen we dagelijks over twee blokken met een pauze. In de pauze adviseren wij om naar buiten te gaan. Even de benen strekken en een frisse neus halen om op deze manier tussendoor te ontspannen. In totaal krijg je zo ongeveer 12-20-24 uur aan therapie.

Geen wachtlijst

In mijn praktijk proberen we direct tot de essentie te komen. Dat is niet alleen iets wat ik persoonlijk prettig vind, maar ook iets wat aanspreekt bij mensen.

Ik heb geen wachtlijst, daarom kun je uiterlijk binnen 3 weken starten met therapie. Met behulp van speciale spreekuren is er altijd plek beschikbaar voor noodsituaties. Ik ben niet gebonden aan afspraken met zorgverzekeraars. Ik geef zowel dagelijkse, wekelijkse als maandelijkse behandelingen, afhankelijk van je voorkeur en klachten.

Ben je geïnteresseerd, wil je meer informatie of wil je graag een afspraak maken? Gebruik dan het contactformulier of bel: 085 10 91 028.

Tarief
Individuele behandeling: €150 (waaronder EMDR-therapie valt). Houd er rekening mee dat deze behandelingen niet vergoed worden door de zorgverzekering.

Mijn praktijkadres: Blankenstein 110, Meppel