EMDR Therapie Putten – Ton Jacobs

Een traumatisch voorval of heftige gebeurtenis is vaak zo heftig dat het wordt opgeslagen in je hersenen, zonder dat je het hebt kunnen verwerken. Een trauma is niet alleen ingrijpend op het moment dat het gebeurt, maar het kan er ook voor zorgen dat jouw emoties zelfs lang na het voorval met je aan de haal blijven gaan. Vaak heeft het tot gevolg dat je de ingrijpende beelden voor je blijft zien en dat maakt dat het trauma jou continu blijft achtervolgen. Het trauma zit min of meer verankerd in je brein.

Trauma’s en EMDR

Hoe iemand reageert op een trauma verschilt per persoon. Er zijn verschillende redenen waarom de inzet van EMDR Putten nodig kan zijn. Vaak wordt contact met mij opgenomen vanwege psychische klachten, zoals:

  • Verlies van een dierbare
  • Depressie
  • Gevoelens van angst en paniek
  • Rouw
  • Jeugdtrauma
  • Slaapproblemen

Voorkom dat de nasleep van een trauma jouw leven in zijn greep blijft houden en schakel de hulp van een ervaren coach en therapeut in. Kies voor een kortdurende EMDR behandeling in Putten om dit te bereiken. Zo krijg jij weer grip op je leven en ontstaat er ruimte voor positiviteit.

Hoe werkt EMDR Putten?

Voordat we actief aan de slag gaan, hoor ik graag van je wat jouw klachten zijn en wat de oorzaak van jouw problemen is. Als dit helder is, gaan we actief aan de slag om jouw angsten te verminderen en het trauma te verwerken. Via EMDR bereiken we dat de emotionele lading, die gepaard gaat met de heftige gebeurtenis, afzwakt. Hiervoor zet ik bilaterale stimuli in. Dit zijn:

  • Oogbewegingen
  • Tappen op je benen
  • Geluidjes via een hoofdtelefoon

Deze stimulansen worden ingezet op het moment dat jij terugdenkt aan het trauma dat jou is overkomen. Wanneer je dit in alle hevigheid voor je ziet, leid ik je af met de hierboven genoemde stimuli. De spanning die je normaal gesproken voelt, zwakt hierdoor af en dat is het begin van jouw herstel.

Betrouwbare therapeut voor EMDR

Het vraagt om moed om een therapeut te vertrouwen en je open te stellen als je zo kwetsbaar bent. Weet dat ik vanuit mijn hart luister en oprecht geïnteresseerd ben in jou als persoon. Met mijn ervaring weet ik snel te achterhalen wat het knelpunt is. Van daaruit gaan we hard aan de slag om jouw leven te verbeteren en het trauma voor eens en voor altijd te verwerken.

Trauma herbeleven bij EMDR

Het liefst wil je niet meer terug naar het moment dat bij jou zoveel heeft veroorzaakt en dat begrijp ik als geen ander. Toch is het belangrijk om de EMDR te laten slagen. Weet dat je bij mij op een veilige plek bent. Ik loods je door de behandelingen heen en ik bewaak jouw grenzen zorgvuldig.

Resultaat van EMDR

Door de afleiding via de stimuli worden je hersenen op een dwaalspoor gezet. Je hersenen hebben energie nodig om op deze onbekende impulsen te reageren. De energie die daarmee gepaard gaat, is daarmee niet beschikbaar voor het trauma en dat maakt dat de invloed van de heftige gebeurtenis afzwakt. Het effect van EMDR is het ontstaan van een positieve lading, die de plaats van de negatieve emotionele klachten inneemt. Vaak zijn er wel meerdere sessies EMDR Putten nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

Contact met EMDR Putten

Durf jij het aan om met mij aan de oplossing voor jouw klachten te werken? Kom dan even met mij in contact via mijn website en vertel me jouw verhaal. Ik bied je veiligheid en een vertrouwde omgeving. We gaan samen kijken wat jij nodig hebt om weer goed in je vel te zitten en de heftige gebeurtenis het hoofd te bieden.