EMDR Gorinchem

Ik ben Arlette Berkouwer en ik heb me de afgelopen 16 jaar gespecialiseerd als EMDR-therapeut in mijn eigen praktijk in Leerdam, vlakbij Gorinchem. Voor mij zijn klachten signalen van het lichaam die ons willen waarschuwen dat er iets niet goed is.

Heb jij altijd een voortdurende spanning, met hoog oplopende emoties en ga je gewoon door? Dit is geen leven, maar puur overleven. Een emotie fungeert namelijk als een signaal dat er iets aan de hand is; het geeft betekenis aan jouw ervaring.

Blijf je klachten negeren?

Ik geloof sterk dat het zoeken naar antwoorden leidt tot verbetering. Het kan écht beter worden.

Mijn aanpak rust sterk op de principes van positieve psychologie. Hiermee vorm ik de basis van mijn behandelingen. Daarnaast maak ik gebruik van CGT, gesprekstherapie, EMDR en diverse alternatieve therapieën, zoals innerlijk kindwerk.

Klinkt dit bekend? Je houdt constant de bal onder water, maar zodra de druk wegvalt, springt hij omhoog. Alleen al die spanning is teveel en veroorzaakt stress. Het schrikt je af wanneer dit gebeurt en onmiddellijk duw je de bal weer naar beneden. Dit vergt hard werk en maakt je moe. Onverwerkte emoties hebben een negatieve invloed op jouw leven.

Het toelaten van jouw emoties maakt je veerkrachtiger, psychisch flexibeler en sterker.

Neem contact met mij via mijn profiel: Arlette Berkouwer, EMDR therapeut in Leerdam.

EMDR is een therapeutische behandelmethode

EMDR is een therapeutische behandelmethode die kan helpen bij het verminderen van de intensiteit van emoties als gevolg van traumatische ervaringen of angstaanjagende beelden. Hoewel EMDR vooral bekend staat als behandelingsmethode voor mensen met posttraumatische stressstoornis (PTSS), heeft het veel bredere toepassingsmogelijkheden.

EMDR-therapie werkt bij angststoornissen, paniekaanvallen, onzekerheid, eetstoornissen, slaapproblemen, doemscenario’s en gebeurtenissen die een grote emotionele impact hebben gehad.

Tijdens de EMDR-behandeling vraag ik je om terug te denken aan een gebeurtenis of situatie die sterke negatieve gevoelens bij je oproept. We bespreken de emoties, beelden en gedachten die daarbij naar boven komen. Vervolgens beginnen we met het verwerken ervan.

Wat zo prettig is aan EMDR-therapie is dat je niet eindeloos hoeft te praten over je verleden. Het werkt vaak snel en kan goed samengaan met gesprekstherapie.

3 tot 7 EMDR-sessies

Over het algemeen zijn 3 tot 7 EMDR-sessies nodig. Na afloop merken mensen vaak dat ze anders in het leven staan en nieuwe reacties teweegbrengen bij anderen. Dit verwerkingsproces kan ik ondersteunen indien nodig, bijvoorbeeld door middel van wandelen tijdens therapie in combinatie met gesprekken.

Naast de traditionele sessies biedt wandelen ook een prachtige manier om trauma’s te verwerken. Iedereen kan hieraan meedoen en de gezondheidseffecten van buiten zijn en wandelen zijn een mooie bijkomstigheid.

Praktijk voor EMDR therapie in Gorinchem

In mijn praktijk heb ik talloze opleidingen gevolgd die jou kunnen ondersteunen bij het verwerken van intense emoties. Ook met behulp van EMDR, aangezien veel problemen voortkomen uit onbewuste en onverwerkte emoties. Zodra er weer beweging ontstaat binnen jezelf, zal dit ook invloed hebben op zowel je persoonlijke leven als je werk.