EMDR Zuid-Holland

In het dagelijkse leven kom je soms voor nare verrassingen te staan. Zo kun je een trauma oplopen door het zien van iets ernstigs, of door het meemaken van een ongeluk of een heftige bevalling. Dit kan tot gevolg hebben dat je diverse mentale klachten ontwikkelt die jouw plezier in het leven echt in de weg staan. Van slaapproblemen tot een negatief zelfbeeld en zelfs tot het vermijden van situaties die je doen denken aan het trauma. Voorkom dat jouw leven in het teken staat van vervelende gedachten en gevoelens en laat EMDR Zuid-Holland jou helpen om dit onder controle te krijgen.

Nieuw: Online EMDR bij Kim Lakke

Wanneer EMDR inzetten?

EMDR Zuid-Holland kan worden gebruikt voor een groot aantal aandachtspunten. Afhankelijk van je leeftijd en welk trauma je hebt meegemaakt, kan EMDR helpen om een einde te maken aan de negativiteit en de neerwaartse spiraal te doorbreken. Het is een behandelmethode die je veel goeds brengt, als je te maken hebt met onverwerkte probleemgebieden, zoals:

 • Schuldgevoel
 • Boosheid
 • Rouw
 • Dwanggedachten
 • Trauma
 • Depressie
 • Angst en paniek
 • Bevalling
 • Liefdesverdriet
 • Vliegangst
 • Hechtingsstoornis
 • Slaapproblemen
 • Rijangst
 • Negatief zelfbeeld

Vaak zie je bovenstaande punten in elkaar overlopen of elkaar versterken. Het is ook mogelijk dat jij hinder ondervindt van iets dat hier niet vermeld staat. Twijfel in dat geval niet, maar neem gewoon even contact op met de therapeut bij jou in de buurt. De kans dat EMDR ook in jouw geval effect heeft, is namelijk groot. Voor een goed inzicht van de werking, is het belangrijk om te begrijpen hoe EMDR Zuid-Holland werkt.

Hoe verloopt EMDR?

Een traumatische ervaring of het zien van een ingrijpende gebeurtenis roept allerlei emoties en gevoelens bij je op. Dit kan zich verankeren in je brein. Omdat het zoveel effect op je heeft, vermijd je situaties die deze gevoelens bij jou oproepen. Zelfs als je de uitdaging helemaal uit de weg gaat, kan er al sprake zijn van heftige gevoelens van angst, verdriet en boosheid. Tijdens een EMDR sessie wordt aan jou gevraagd om aan het trauma of de gebeurtenis te denken. Op het moment dat dit in alle hevigheid bij jou naar boven is gehaald, word je op datzelfde moment afgeleid door de therapeut. Hiervoor gebruikt de therapeut een drietal stimulansen. Je moet met open ogen de vingers van de therapeut volgen, krijgt een hoofdtelefoon op en hoort links en rechts afwisselend geluiden of je krijgt zachte klopjes op je knie. Deze eenvoudige middelen zorgen ervoor dat je hersenen als het ware gereset worden. De afleiding vraagt om energie. Die energie heeft je brein dus niet beschikbaar voor het trauma. Dit maakt dat de invloed van de gebeurtenis zal afzwakken. In de meeste gevallen merk je na de eerste sessie al verbetering, maar er zijn meer behandelingen nodig om jou vrij van de negatieve impact te krijgen.

Ordenen van gedachten en gevoelens

Het liefst wil je de traumatische ervaring zo snel mogelijk achter je laten. Een EMDR sessie zorg voor activiteit in je gedachten en gevoelens. Het kan zijn dat er ineens heel andere emoties naar de oppervlakte komen. Dit is de bevestiging dat de EMDR het gewenste effect heeft. De therapeut zal net zo lang met jou aan de slag gaan tot alle narigheid goed is opgelost. Zodra jij vrij bent van de negatieve effecten ontstaat er ruimte voor nieuwe positieve herinneringen. De nare gebeurtenis is nog wel in jouw systeem aanwezig, maar dan als iets dat je hebt meegemaakt. De zware lading is er niet meer en je leeft niet meer in constante angst of emotie.

Vind een goede EMDR therapeut bij jou in de buurt:

Plan een afspraak bij EMDR Zuid-Holland

Gun jezelf een leven vol plezier en laat je helpen om je trauma op een goede manier te verwerken. Door een afspraak te maken met EMDR Zuid-Holland is jouw herstel een stap dichterbij. Over niet al te lange periode ben jij weer de beste versie van jezelf en word je niet meer geteisterd door de impact van een voorval uit het verleden.