EMDR Zeeland

Voel jij je verdrietig of extreem angstig? Heb je last van slaapproblemen of zeggen je gezinsleden dat je een kort lontje hebt? De kans bestaat dat gebukt gaat onder een onverwerkte gebeurtenis. Voor het hebben van klachten kunnen veel oorzaken aan te wijzen zijn. Soms heb je iets heftigs meegemaakt wat je niet goed hebt verwerkt. Misschien heb je een ongeluk zien gebeuren en knaagt er een schuldgevoel aan jou. Wat ook de reden is dat jij met een onverwerkt trauma te maken hebt, EMDR kan jou hierbij helpen.

Nieuw: Online EMDR bij Kim Lakke

EMDR zorgt voor afleiding van je hersenen

Een heftig voorval of het zien van iets ernstigs kan je leven aardig op zijn kop zetten. Het is niet gek als het je dan niet lukt om schoon schip te maken. Doordat het trauma in je brein genesteld zit, is er gewoon meer hulp nodig om dit op te lossen. Je gevoelens en gedachten gaan met je aan de loop, maar gelukkig kan EMDR Zeeland jou helpen. Met behulp van de therapeut van EMDR Zeeland ga je actief werken aan:

 • Rijangst
 • Vliegangst
 • Boosheid
 • Mishandeling
 • Angst en paniek
 • Seksueel misbruik
 • Oorlogsgeweld
 • Hechtingsstoornis
 • Laag zelfbeeld
 • Ernstige ziekte
 • Schuldgevoelens
 • Angst voor de dood
 • Depressie

Kom ook in contact met EMDR Zeeland als jouw klacht hier niet vermeld staat. De kans dat het met EMDR verholpen kan worden is groot. Deze behandelvorm heeft heel veel te bieden en is voor veel problemen dé oplossing.

Hoe werkt EMDR?

Bij EMDR Zeeland probeert de therapeut goed helder te krijgen wat ervoor heeft gezorgd dat jij de klachten heeft ontwikkeld. Dit geeft je therapeut een goed inzicht in jouw situatie. Tijdens een behandelsessie zal jou gevraagd worden om te denken aan de gebeurtenis die jouw leven zo heeft beïnvloed. Je gaat dus direct de gedachten, beelden en emoties naar voren halen. Dit is het moment bij uitstek om de EMDR toe te passen. Als jij terug bent in de heftigheid van het trauma word je door de therapeut afgeleid. Dit gebeurt via bewegende vingers die jij met je ogen moet volgen. Andere methodes die de hulpverlener hierbij gebruikt zijn geluiden via een hoofdtelefoon en zachte aanrakingen op je knie. Dit alles wordt gedaan om je hersenen af te leiden van de intensiteit van het trauma. De energie die nodig is voor de afleiding, kan niet worden gegeven aan de heftige gebeurtenis. Dit maakt dat het ernstige voorval minder vat op je krijgt en je klachten afnemen. Je hersenen worden als het ware gereset. Voor een goed resultaat zul je meerdere behandelingen moeten ondergaan. Zelfs als je na de eerste behandeling al verbetering bij jezelf waarneemt.

Afleiden van je hersenen

Bij EMDR Zeeland kijkt de therapeut samen met jou naar de beste manier om je klachten te verhelpen. De mentale uitwerking van een trauma heeft invloed op je hele doen en laten. Nu je brein wordt afgeleid van de heftigheid van het trauma, ontstaat ruimte voor goede herinneringen. Hoewel de gebeurtenis nog steeds een onderdeel is van jou als persoon, zal het je na de therapie niet meer beperken. Je kunt het na afloop zien als een van de vele herinneringen die je opdoet in je leven. Het is goed mogelijk om over het trauma te praten, zonder hier de negatieve emoties en gevoelens bij te hebben.

Contact met EMDR Zeeland

Laat je verrassen door de goede werking van EMDR sessies. Neem gewoon contact op met EMDR Zeeland als jij ook onbezorgd je leven wilt leiden. Zet die eerste stap op weg naar een onbezorgde toekomst. Door nu even door de zure appel heen te bijten, krijg jij de controle over je leven weer in handen. Dat geeft jou alle kans om fijne, nieuwe herinneringen te maken en je leven opnieuw in te richten.