EMDR Flevoland

Het zien van iets ingrijpends of het meemaken van een heftig voorval kan leiden tot een scala aan klachten. Zo kan een traumatische bevalling jou zo in de weg zitten dat je een volgende zwangerschap niet aandurft. Misschien ben je in het verleden aan je lot overgelaten en heb je moeite om je te hechten aan mensen. Wat jouw situatie ook is, met EMDR Flevoland kan actief worden gewerkt aan het oplossen van jouw problemen. Om goed te begrijpen wat er met je gebeurt na een traumatische gebeurtenis is het goed te weten dat je hersenen gevoelens van angst en onzekerheid naar voren brengen op het moment dat jij terugdenkt aan het trauma. Bij EMDR is het dan ook je brein dat wordt behandeld.

Nieuw: Online EMDR bij Kim Lakke

Bij welke klachten EMDR toepassen?

Hier zie je een overzicht van onverwerkte gebeurtenissen die met EMDR kunnen worden behandeld:

 • Negatief zelfbeeld
 • Schuldgevoel
 • Angst en paniek
 • Rouw
 • Depressie
 • Dwanggedachten
 • Vliegangst
 • Bevalling
 • (Jeugd)trauma
 • Hoogtevrees
 • Rijangst
 • Hechtingsstoornis
 • Liefdesverdriet
 • Boosheid
 • Slaapproblemen

Deze lijst is al uitgebreid, maar dat betekent niet dat andere angsten of gevoelens niet geschikt zijn voor een behandeling EMDR. Misschien herken jij meerdere situaties die op jou van toepassing zijn. Laat dit je niet afschrikken, maar zie het als een eerste stap in jouw weg naar herstel.

Hoe werkt EMDR Flevoland?

De kracht van onze hersenen komt sterk naar voren bij traumatische voorvallen. Je kunt steeds nare beelden zien, vervelende gedachten en gevoelens hebben en het gevoel hebben vast te lopen. De traumatische ervaring heeft zich verankerd in je hersenen met alle gevolgen van dien. Bij een EMDR sessie zal de therapeut aan jou vragen om in gedachten terug te gaan naar het ernstige voorval. Hoewel dit confronterend voor jou kan zijn, is het nodig om de heftigste beelden en gevoelens naar boven te krijgen. Op dit moment komt de therapeut namelijk ook in actie. Jij zit op de top van je heftigste gevoelens en gedachten en op hetzelfde moment word je afgeleid door de bewegende vingers van de therapeut. Deze moet jij met je ogen volgen. Het doel van dit gebeuren is het afleiden van je hersenen van het heftige incident. Hierdoor verliest het trauma aan kracht en dat betekent winst!

Geluiden en zachte tikjes

Een andere manier die bij EMDR Flevoland wordt toegepast is het geven van zachte tikjes op je knie of het afwisselend laten horen van geluiden via een hoofdtelefoon. Alles met het doel de zware lading van het trauma af te halen. De energie die jouw hersenen steken in het volgen van de vingers, geluiden en de klopjes op je knie kan door je brein niet worden gebruikt voor het trauma. Je zult merken dat de zware emoties en gevoelens afvlakken. Hiervoor zijn meerdere behandelingen nodig.

Andere gevoelens en gedachten

Bij een naar voorval willen we dit het liefst vergeten. Na een behandeling kan het zijn dat je ineens andere gedachten en gevoelens krijgt. Schrik hier niet van. Het is een teken dat er beweging in je systeem is ontstaan. Er is ruimte gekomen om andere gevoelens en gedachten naar boven te laten komen. Als dit beperkende gedachten zijn, zal dit met een behandeling EMDR aangepakt worden. Naarmate de tijd vordert, verneem je dat je nog wel aan de ingrijpende gebeurtenis kunt denken, maar dat je er niet meer door beperkt wordt. De angst en onzekerheid verdwijnen en daarvoor komt rust in de plaatst. Het trauma is een herinneringen geworden.

Kom in contact met EMDR Flevoland

Wil jij ook de controle over je leven terug? Neem dan contact op met EMDR Flevoland. Het is de eerste stap op weg naar het verwerken van een trauma dat jou al tijden parten speelt. Goed voor jezelf zorgen vraagt om inzet van jouw kant. Als je de kracht van EMDR eenmaal hebt ervaren, ligt levensgeluk binnen handbereik.