EMDR Overijssel

Heb jij een nare gebeurtenis meegemaakt en lukt het jou niet om dit een plekje te geven? De kans is dan groot dat je hierdoor met allerlei mentale klachten rondloopt. Het meemaken van een trauma kan gevoelens van paniek, angst en onzekerheid oproepen. Deze gevoelens kunnen dusdanig overheersend zijn dat ze je slaappatroon in de weg zitten en je situaties laat vermijden. Tijd om hier iets aan te doen. Door EMDR behandelingen te ondergaan, krijg jij de grip op je leven terug en kun je de intensiteit van de negatieve lading afhalen. Na een aantal behandelingen EMDR Overijssel zie jij de toekomst weer zonnig in en zijn jouw mentale klachten sterk verminderd.

Nieuw: Online EMDR bij Kim Lakke

Wanneer EMDR?

EMDR Overijssel kan worden gebruikt bij zowel kinderen als volwassenen. Afhankelijk van de leeftijd en wat zich heeft voorgedaan kan EMDR helpen om een negatieve spiraal te doorbreken. Het is een behandelmethode die goede resultaten biedt als je te kampen hebt met onverwerkte problemen, zoals:

 • Rouw
 • (Jeugd)trauma
 • Dwanggedachten
 • Depressie
 • Angst en paniek
 • Schuldgevoel
 • Liefdesverdriet
 • Vliegangst
 • Hechtingsstoornis
 • Boosheid
 • Bevalling
 • Rijangst
 • Slaapproblemen
 • Negatief zelfbeeld

Een combinatie van bovenstaande factoren is natuurlijk ook mogelijk. Hoe meer trauma’s zich in jouw brein hebben genesteld, hoe meer hulp jij kunt gebruiken met het opruimen van onverwerkt verdriet en angst. Het voordeel van EMDR is de laagdrempelige manier waarmee er aan jouw problemen kan worden gewerkt. Na een eerste kennismaking met de therapeut is helder wat jouw plezier in het leven in de weg staat. Na een sessie EMDR kan het zomaar zijn dat jij direct al verbetering merkt. Ben je benieuwd hoe EMDR werkt?

Hoe werkt EMDR Overijssel?

Bij een nare gebeurtenis kun je overspoeld worden door nare gedachten, gevoelens en terugkerende beelden. Het is voor jou dan bijna niet mogelijk om dit te ordenen en een plekje te geven. Bij EMDR ga jij in gedachten terug naar de ingrijpende gebeurtenis die de klachten heeft veroorzaakt. Op het moment dat jij het meest angstige of intense beeld voor ogen hebt, word je door de therapeut afgeleid. Dit gebeurt door het volgen van vingers van de therapeut die voor jouw ogen heen en weer bewegen. Deze simpele manier van werken is voor jou niet belastend, maar kent wel goede resultaten. Ons brein is een krachtig instrument als het gaat om het verankeren van heftige gebeurtenissen. Tijd om de hersenen af te leiden via EMDR Overijssel. Doordat er minder energie over is voor het trauma zwakt dit af in intensiteit. Je hersenen hebben ook energie nodig om de vingers van de therapeut te volgen. Daarnaast kan bij EMDR gebruik worden gemaakt van geluiden die jij afwisselend te horen krijgt via een hoofdtelefoon. Ook kan de hulpverlener jou zachte tikjes op je knie geven om je brein af te leiden van de intense gebeurtenis. Al deze maatregelen zorgen ervoor dat de lading van het trauma afzwakt.

Gevoelens en gedachten ordenen

De negatieve gebeurtenis wil je het liefst vergeten. Het kan dus best zijn dat je na de behandeling ineens heel andere klachten krijgt. Maak je hierover geen zorgen. Het is een teken dat je brein aan het opruimen is. Alles wat in jouw systeem heeft vastgezeten, krijgt nu de kans om naar boven te komen. Reden te meer om meerdere sessies EMDR te ondergaan en alle aandachtspunten grondig aan te pakken. Naarmate je een aantal behandelingen achter de rug hebt, verneem je dat de herinnering niet meer zoveel invloed heeft op jou als persoon. Het lukt nog steeds om aan het voorval te denken, maar het belemmert jou niet meer in je dagelijkse doen en laten. Doordat het aan kracht heeft verloren wordt het een van de vele herinneringen die jij in je leven hebt opgedaan, maar dan zonder de bijbehorende klachten.

Plan een afspraak bij EMDR Overijssel

Laat jouw leven niet langer in het teken staan van gedachten en gevoelens die jou belemmeren. Kom in contact met EMDR Overijssel en maak een afspraak om te starten met EMDR. Door nu die stap te zetten, ben jij over niet al te lange tijd bevrijd van de negativiteit die jou zolang parten heeft gespeeld.