EMDR Noord-Brabant

Tijdens je leven kun je op meerdere manieren een trauma oplopen. Dit kan door het meemaken van een heftige scheiding, het overlijden van een dierbare, maar ook door het zien van een ernstig ongeval of een heftige bevalling. De invloed die deze situaties hebben, kan zorgen voor mentale klachten. Zo verschillend als wij als mens zijn, zo anders is ook de reactie op een nare gebeurtenis. Waar de een te kampen heeft met slapeloosheid, kan de ander angstgevoelens gaan ontwikkelen. Laat de mentale gevolgen jouw levensgeluk niet langer in de weg staan. Start met EMDR Noord-Brabant om zonder belemmerende beelden en gevoelens je leven te leiden.

Nieuw: Online EMDR bij Kim Lakke

Waarvoor is EMDR geschikt?

EMDR Noord-Brabant kan jou helpen om emotionele en mentale klachten op te lossen. Na het zien of meemaken van een traumatisch voorval zit dit verankerd in je hersenen. Tijd om hier actief mee aan de slag te gaan en je problemen een halt toe te roepen. Situaties die veel bij EMDR worden behandeld zijn:

 • Rouw
 • Rijangst
 • (Jeugd)trauma
 • Dwanggedachten
 • Negatief zelfbeeld
 • Angst en paniek
 • Bevalling
 • Vliegangst
 • Depressie
 • Hechtingsstoornis
 • Liefdesverdriet
 • Boosheid
 • Schuldgevoel
 • Hoogtevrees
 • Slaapproblemen

Als jij jezelf herkent in wat hier beschreven staat, kun je wel wat hulp gebruiken. Het is lastig om onverwerkte gebeurtenissen helemaal alleen op te lossen. Met de hulp van een therapeut bij jou in de buurt kan worden gestart met het afzwakken van de impact die het trauma op jou heeft. Ook als je last hebt van terugkerende gevoelens of gedachten zonder aanwijsbare reden, is de stap naar EMDR Noord-Brabant aan te raden.

Hoe verloopt EMDR?

Bij EMDR is alles gericht op het afleiden van je hersenen door stimulansen te geven. Om je emoties, gedachten en beelden ruimte te geven, hebben je hersenen energie nodig. Jij zit niet te wachten op de negatieve nasleep van een trauma. Om die reden zal de therapeut jou vragen om in gedachten de gebeurtenis naar voren te halen. Zodra jij dit voor ogen hebt, leidt de therapeut jou af. Je moet de vingers van de hulpverlener volgen op het moment dat jij aan het trauma denkt. Je brein raakt hierdoor in de war. Er moet ineens energie worden gestoken in afleidende factoren. Dat kost energie en juist die energie is belangrijk. Hoe minder energie je hersenen beschikbaar hebben om te geven aan het trauma, hoe sneller de negatieve impact afzwakt. Behalve de bewegende vingers kan de therapeut ook kleine tikjes op je knie geven of je geluiden aanbieden. Je krijgt dan een hoofdtelefoon op en hoort afwisselend aan de linker en rechterkant geluid.

Verandering in emoties en gedachten

Juist omdat de invloed van een trauma zo heftig is, zijn de gedachten en emoties dat ook. Na een EMDR behandeling kan het zijn dat je ineens andere gevoelens en gedachten krijgt. Dit is logisch te verklaren. Je brein is immers afgeleid en daardoor is ruimte ontstaan om andere dingen te voelen en te denken. Zo kan EMDR Noord-Brabant worden gebruikt om allerlei negatieve invloeden af te zwakken en jou weer positief naar de toekomst te laten kijken. Er zijn meerdere behandelingen nodig om een heftige gebeurtenis of trauma om te buigen naar een herinnering. De therapeut zal met jou bespreken hoeveel behandelingen er in jouw situatie nodig zijn.

Contact met EMDR Noord-Brabant

Gun jezelf de positieve effecten van deze behandelmethode en neem contact om met EMDR Noord-Brabant. Deze vorm van ondersteuning biedt jou de kans om weer met jezelf in het reine te komen en met een positieve kijk op het leven verder te gaan. Laat schrikbeelden en vervelende gevoelens jouw leven niet langer in de weg staan, maar kom in actie. Na het zetten van de eerste stap helpt de therapeut jou gedurende het gehele traject.