EMDR Therapie Nijmegen bij Fenno en Mieke

Het is cruciaal om te begrijpen dat een trauma zijn oorsprong vindt in een intense gebeurtenis. Wanneer je niet in staat bent om deze gebeurtenis op de juiste manier te verwerken en daardoor niet meer normaal kunt functioneren, ontstaat er een trauma omdat je geen plek kunt geven aan de gebeurtenis.

Daarom is het van groot belang dat je het trauma op de juiste manier verwerkt en bijna niemand kan dit alleen. Ik sta klaar om je te helpen. Neem contact met me op en vertel jouw verhaal. Dit zal al enorm opluchten en vormt het begin van jouw herstel.

Paul over zijn ervaring bij mij:
“Ik zat in een diep dal en mede door mijn gesprekken met Fenno heb ik daar uit kunnen klimmen. Ik heb me steeds op mijn eigen benen gevoeld, en tegelijkertijd werd ik ook gesteund. Ik heb zijn aanwezigheid en vragen nooit als sturend gevoeld. Zijn aanwezigheid wel als alert, aanwezig, nieuwsgierig en immer liefdevol.”

De valkuil; hoe reageert ons lichaam?
Op het eerste gezicht lijkt het alsof er niets aan de hand is. Maar alle traumatische ervaringen zitten diep geworteld, ze kunnen nog altijd veel emoties bij je losmaken, omdat de herinneringen opgeslagen liggen in je onderbewustzijn.

Plotseling kunnen al deze emoties naar boven komen. Je slaapt slecht, voelt boosheid en diepe droefheid, en wordt overvallen door een gevoel van onveiligheid. Het resultaat is dat je de controle over je eigen emoties kwijtraakt. Bovendien kan dit geleidelijk gebeuren: je voelt je steeds minder comfortabel op verschillende plaatsen en in diverse situaties, zonder te begrijpen wat er precies mis is gegaan. Je ervaart een disbalans.

Herstellen van veiligheid en vertrouwen
Tijdens therapie is het van groot belang dat jij je op je gemak voelt bij mij. Dat je een gevoel van veiligheid ervaart. Dit zal ons in staat stellen om samen aan de slag te gaan en te werken aan het herstellen van vertrouwen.

Daarna zullen we op zoek gaan naar de oorzaak van het trauma. Soms ben je er al bewust van, maar vaak genoeg ben je je er niet eens van bewust omdat jouw brein deze herinnering heeft ‘verstopt’ om jou te beschermen tegen pijn.

EMDR bij de verwerking van trauma
EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing, en is een bewezen effectieve vorm van therapie om traumatische ervaringen te verwerken. Het richt zich op het verminderen van de emotionele last die vastzit in negatieve herinneringen. Door gebruik te maken van oogbewegingen of andere afleidende prikkels wordt het natuurlijke verwerkingsproces gestimuleerd. Dit helpt jou om los te komen van de pijnlijke emoties die invloed hebben op jouw dagelijks leven.

Kom in contact met EMDR Nijmegen

Benieuwd of ik jou ook kan helpen? Lees meer over traumaverwerking op onze website. Of neem contact op zodat je jouw vraag kunt stellen of als een afspraak wilt maken een afspraak.