EMDR Groningen

Voel jij je regelmatig verdrietig of angstig? Slaap je slecht of zeggen je huisgenoten dat je prikkelbaar bent? De kans bestaat dat je te kampen hebt met een onverwerkte gebeurtenis. Door het leven heen komen we voor verschillende uitdagingen te staan. Dit kunnen positieve, maar ook negatieve gebeurtenissen zijn. Op het moment dat angst en trauma je leven gaan beheersen, is het goed om in contact te komen met EMDR Groningen. Benieuwd wat de therapeut voor jou kan betekenen?

Nieuw: Online EMDR bij Kim Lakke

EMDR vermindert klachten na heftig voorval

Afhankelijk van de oorzaak kun je na een heftige situatie te maken krijgen met klachten. Hoewel het soms lukt om de touwtjes zelf weer in handen te krijgen, is dat met een trauma vaak niet vanzelfsprekend. Stel dat je getuige was van een zware mishandeling. Misschien heb je beelden gezien van een ernstig ongeluk en lukt het je niet om de gedachten hierover los te laten. Tijd om met behulp van EMDR Groningen actief aan de slag te gaan met:

 • Angst en paniek
 • Ernstige ziekte
 • Seksueel misbruik
 • Mishandeling
 • Oorlogsgeweld
 • Boosheid
 • Hechtingsstoornis
 • Laag zelfbeeld
 • Schuldgevoelens
 • Depressie
 • Angst voor de dood

Neem ook contact op met EMDR Groningen als je twijfelt of jouw klacht op deze manier verholpen kan worden. MET EMDR is vaak veel meer te bereiken dan de lijst hierboven laat zien.

Hoe werkt EMDR?

Bij EMDR Groningen zal de therapeut jou vragen wat tot jouw klachten heeft geleid. Dit geeft de therapeut direct inzicht in jouw situatie. Daarna zal de therapeut jou vragen om terug te denken aan het voorval dat jouw leven zo overhoop heeft gehaald. Hierdoor ga je direct de emoties, gedachten en beelden naar voren halen. Dat is op het moment vervelend. Toch is nodig om de intensiteit van de gebeurtenis aan te kunnen pakken. Met behulp van de EMDR therapie kan de invloed die het trauma op jouw leven heeft, worden teruggedrongen. Jij denkt terug aan de heftigheid van het voorval dat je hebt meegemaakt en op dat moment volg jij met je ogen de bewegende vingers van de therapeut. Hoewel een heftige gebeurtenis je leven echt op zijn kop kan zetten, is met deze manier van afleiden veel te bereiken.

Zachte klopjes en geluiden

Tijdens een behandeling EMDR kun je ook geluiden aangeboden krijgen via een hoofdtelefoon. Tenslotte kan de therapeut jou zachte tikjes op je knie geven. Dit alles om je hersenen op een dwaalspoor te zetten. Dat je hersenen worden afgeleid is de kracht van EMDR Groningen. Nu er een andere stimulans wordt gegeven, moeten je hersenen de energie verdelen. Hierdoor is er minder energie beschikbaar om aan de negativiteit te geven. Dit zwakt daardoor af en daarmee ook jouw klachten. Voor een goed resultaat zijn vaak meerdere behandelingen nodig. De positieve effecten van de behandeling merk je al snel.

Je brein wordt afgeleid

Bij EMDR Groningen wordt samen met jou gekeken naar de beste manier om jouw klachten te verminderen. De mentale invloed die een trauma op je heeft werkt vaak door in je hele manier van doen. Nu je hersenen worden afgeleid van de heftigheid van de gebeurtenis, ontstaat ruimte voor positieve herinneringen. Hoewel het trauma nog steeds een onderdeel is van wie jij bent, word je er na de therapie niet meer door beperkt. Zie het als een van de vele herinneringen die jij in je leven opdoet. Zodra jij weer goed in je vel zit, kun je beter over het voorval praten zonder vast te lopen.

Neem contact op met EMDR Groningen

Als jij je herkent in de vervelende gevolgen van een heftige ervaring of gebeurtenis doe je er goed aan door contact op te nemen met EMDR Groningen. Zo kan er snel worden gestart met de therapie. Hoe eerder jij de controle weer terugkrijgt, hoe sneller het lukt om jouw leven weer op de rails te krijgen. Naarmate de tijd vordert en je meerdere EMDR sessies hebt gehad, krijg jij weer grip op je gedachten en emoties. Genieten van het moois dat het leven te bieden heeft, wordt op deze manier echt mogelijk.