EMDR Noord-Holland

Is er in jouw leven iets heftigs gebeurd en merk je dat je hierin vastloopt? Krijg je van anderen te horen dat je de laatste tijd anders reageert en dat ze zich zorgen maken? Er zijn veel situaties te bedenken die het plezier in het leven kunnen verpesten. Dit kan variëren van paniek of angst tot het hebben van een laag zelfbeeld of dwanggedachten. Vaak is het moeilijk om de vinger op de zere plek te leggen en te achterhalen wat de oorzaak is van de klachten waarmee je rondloopt. Hierbij kan EMDR Noord-Holland jou helpen. Een trauma of heftige gebeurtenis wordt in je brein opgeslagen. Tijd om je hersenen via afleiding op een dwaalspoor te zetten. Wil je weten bij welke klachten deze vorm van therapie uitkomst biedt?

Nieuw: Online EMDR bij Kim Lakke

Wanneer EMDR behandelingen?

EMDR Noord-Holland kan worden toegepast bij alle leeftijden. Zowel jong als oud kan hiermee geholpen worden. Afhankelijk van het trauma en de leeftijd kan deze therapievorm worden ingezet om een negatieve invloeden te beperken. Het is een vorm van behandeling die tot goede resultaten leidt, als je te maken hebt met onverwerkte gevoelens en gedachten, zoals:

 • Rouw
 • Dwanggedachten
 • (Jeugd)trauma
 • Depressie
 • Angst en paniek
 • Schuldgevoel
 • Liefdesverdriet
 • Vliegangst
 • Hechtingsstoornis
 • Boosheid
 • Bevalling
 • Rijangst
 • Slaapproblemen
 • Negatief zelfbeeld

Bij het zien van deze issues kom jij misschien meerdere dingen tegen die op jou van toepassing zijn. Gelukkig is EMDR breed inzetbaar en kan elk aandachtspunt zorgvuldig worden behandeld. Bij EMDR is er sprake van een laagdrempelige manier om jou weer op het goede spoor te krijgen. De therapeut zal jou begeleiden en jouw welzijn goed in de gaten houden.

Hoe werkt EMDR Noord-Holland?

Het meemaken van een traumatisch voorval kan ervoor zorgen dat je regelmatig wordt overvallen door nare beelden, gevoelens en gedachten. Zelf al deze emoties en gedachten op een rijtje krijgen, is bijna niet te doen. Laat je hierbij helpen en ga het gesprek met de therapeut aan. Op het moment dat jij voor de eerste keer voor een EMDR behandeling komt, wordt jou gevraagd om terug te denken aan de nare gebeurtenis. Misschien confronterend voor jou, maar het is nodig om de heftigheid van het voorval naar boven te halen. Dit is namelijk het moment waarop de EMDR wordt ingezet. Dit doet EMDR Noord-Holland door jou te vragen op hetzelfde moment de vingers te volgen die voor jouw ogen heen en weer worden bewogen. Doordat jij je hier op richt, moeten je hersenen hier energie voor vrijmaken. Dat is ook de bedoeling, want zo kan er minder energie naar de negatieve impact van het trauma. Hierdoor zwakken de negatieve bijwerkingen van de gebeurtenis af en ga jij je beter voelen.

Klopjes en geluiden

Behalve het volgen van vingers kan bij EMDR ook gebruikgemaakt worden van zachte tikjes op jouw knie en het aanbieden van geluiden. Voor het laatste krijg jij een hoofdtelefoon op. Je zult afwisselend in je linker- en rechteroor geluiden te horen krijgen. Ook deze handelingen leiden je hersenen af. Het geheel zorgt ervoor dat je hersenen worden afgeleid en de klachten die je ervaart afzwakken.

Emoties en gedachten ordenen

Bij EMDR wordt er van alles losgemaakt in jouw brein. Dit kan ertoe leiden dat er ineens andere gevoelens en gedachten naar boven komen. Dit is niet iets om bang voor te zijn. Het is een teken dat de EMDR aanslaat en er beweging zit in de verankerde gevoelens en gedachten. Voor een goed resultaat is een enkele behandeling meestal niet genoeg. Wel kan het zijn dat je al na de eerste sessie verbetering of verandering waarneemt. Uiteindelijk is het streven dat de traumatische ervaring niet meer wordt dan een herinnering zonder vervelende bijwerkingen.

Kom in contact met EMDR Noord-Holland

Maak een nieuwe start en laat de nare ervaringen jouw levensgeluk niet langer in de weg staan. Neem contact op met EMDR Noord-Holland en ga actief aan de slag met het verwerken van het trauma. Door deze stap te zetten, is de weg naar een onbezorgd leven geopend.