EMDR therapie Zwijndrecht – Jolanda Baan

Een heftige gebeurtenis, die blijvend invloed heeft op jouw leven, kan met EMDR Zwijndrecht effectief worden behandeld. Ik ben Jolanda Baan, holistisch therapeut en ik ben ervan overtuigd dat een holistische aanpak helpt om de controle over je leven weer in handen te krijgen. Door mijn brede opleiding waarin Westerse en Oosterse therapievormen aan bod zijn gekomen, help ik je om weer met een gezonde dosis energie je leven te leiden. Bij een traumatische ervaring helpen sessies EMDR om de zwaarte van het voorval te verminderen op een natuurlijke manier.

Bij welke klachten helpt EMDR Zwijndrecht?

Hoewel we tijdens een EMDR behandeling aan de slag gaan met het vervangen van de negatieve invloed van het trauma, is de insteek jouw klachten te verminderen. De meeste cliënten die contact met mij opnemen hebben te maken met:

  • Herbelevingen
  • Nachtmerries
  • Hoofdpijn
  • Prikkelbaarheid
  • Verkrampte spieren
  • Buikpijn
  • Angst en stress

Deze fysieke en mentale problemen ontstaan vaak na het zien gebeuren van een ernstig ongeluk of doordat je zelf iets zeer ingrijpends meemaakt. Voorvallen die leiden tot deze heftige klachten, lopen uiteen van seksueel geweld en een bijna-doodervaring, tot het overlijden van een dierbare.

Zo’n gebeurtenis is zo schokkend dat het zich min of meer in je brein genesteld heeft, met alle gevolgen van dien. Je gaat vermijdingsgedrag vertonen, je wordt prikkelbaar en je voelt je continu onrustig en gejaagd. Laten we hiermee aan de slag gaan en ervoor zorgen dat we jouw leven weer op de rit krijgen.

Intakegesprek voor EMDR begint

Allereerst hoor ik graag van jou wat er in je leven is gebeurd waardoor je klachten hebt ontwikkeld. Door wat jij me vertelt, weet ik hoe ik EMDR bij jou ga inzetten. Je bezighouden met en terugdenken aan een trauma is ingrijpend en dat realiseer ik mij als geen ander. Het is daarom belangrijk dat jij je goed voelt bij mij als therapeut. Heb jij na het kennismakingsgesprek het gevoel dat ik de juiste persoon ben om jou te helpen, dan plannen we de eerste EMDR behandeling in. Tijdens de behandeling blijf ik de hele tijd bij je. Ik houd je goed in de gaten en stem de intensiteit van de sessie af op wat bij jou past.

Hoe verloopt EMDR?

Om de heftige invloed van het trauma af te zwakken, vraag ik jou om terug te denken aan de nare situatie. Op hetzelfde moment zorg ik voor afleiding. Dit doe ik door bilaterale stimulatie te geven. Dit kan zijn in de vorm van tikjes die je via een hoofdtelefoon hoort, oogbewegingen door mijn vinger te volgen en zachte tikjes op jouw benen. De kracht van deze kleine afleidingen is groot. Je hersenen worden hierdoor op een dwaalspoor gezet en daardoor hebben ze minder energie over om in het trauma te steken. Er moet immers ook gereageerd worden op de afleidende stimuli.

Invloed van trauma neemt af

Doordat je brein de aandacht verdeelt, zwakt de impact van het trauma af. Hoe minder last jij hebt van de vervelende gebeurtenis, hoe minder klachten jij ervaart. Jouw verhaal en wat jij hebt meegemaakt bepalen hoeveel behandelingen nodig zijn om van de nare gebeurtenis een herinnering te maken die geen negativiteit meer met zich meebrengt.

Contact met mij

Wil jij actief aan de slag gaan met het oplossen van jouw problemen? Neem dan contact met mij op via het onderstaande contactformulier of bel mij: 06 45 606 853. Kom ook fysiek en mentaal weer goed in je vel te zitten met mijn hulp. Ervaar na de EMDR therapie in Zwijndrecht een leven dat je op een fijne manier inricht, zonder beperkingen uit het verleden.

Mijn tarief

Voor een afspraak van 60 minuten reken ik €75.

Mijn praktijkadres: Stationsweg 41, kamer 316, 3331 LR Zwijndrecht