EMDR Therapie Harderwijk – Ton Jacobs

Het leven kan soms een onverwachte, negatieve wending nemen. Heftige situaties brengen je van je stuk en schoppen jouw leven blijvend in de war. Dit kan zijn door het overlijden van een dierbare, het verlies van je baan, maar ook het zien gebeuren van een ongeluk of bijvoorbeeld een verkrachting of aanranding. De impact van deze situaties is zo groot dat je ze bijna niet kunt bevatten.

Het resultaat is het ontstaan van psychische klachten die jou enorm in de weg zitten, zonder dat jij in staat bent om zelf verlost te raken van deze invloed. Neemt de nasleep dusdanige vormen aan dat jouw leven wordt bepaald door het trauma, dan biedt EMDR Harderwijk uitkomst.

Neem contact met mij op via onderstaand contactformulier of door mij te bellen: 06 25 02 46 07.

Waarom EMDR therapie?

Bij EMDR therapie wordt ingezet op de gedachten of de herinneringen die zijn overgebleven na het meemaken van een trauma of heftige gebeurtenis. Het is een kortdurende vorm van therapie die goede resultaten kent. Belangrijk om te weten is dat een trauma zich vastzet in je hersenen. Hier heeft het vrij spel om jou lastig te vallen met allerlei klachten, zoals slaapgebrek, het herbeleven van het trauma en depressies en angsten of onzekerheid.

Inzet van stimuli na een traumatische gebeurtenis

Via stimuli gaan we tijdens de EMDR therapie aan de slag om de overblijfselen van het trauma te verminderen. We zwakken de kracht van het trauma als het ware af en zorgen ervoor dat jij het trauma echt goed verwerkt. Wat overblijft is de herinnering aan het gebeuren, zonder de bijbehorende klachten. Na de behandelingen weet jij nog steeds dat het trauma is gebeurd, maar ervaar je de psychische klachten niet meer, of veel minder.

Behandeling bij EMDR Harderwijk

Nare gebeurtenissen halen we ons liever niet meer voor de geest. Toch is dit waar de kracht van EMDR in schuilt. Als je bij mij op de praktijk in Harderwijk bent, ga ik eerst met je in gesprek. Graag hoor ik van jou wat je klachten zijn en hoe ze zijn ontstaan. Zodra dit duidelijk is, gaan we actief aan de slag. Hiervoor is het nodig dat jij in gedachten teruggaat naar de traumatische gebeurtenis. Op hetzelfde moment vraag ik jou om met geopende ogen mijn vingers te volgen. Ik kan je ook afleiden door zachte tikjes op je benen te geven of je geluiden aan te bieden via een hoofdtelefoon.

Afleiding zwakt af

Deze manier van werken zorgt ervoor dat jouw hersenen in verwarring worden gebracht. Waar eerst volop ruimte was voor het herbeleven van de ingrijpende gebeurtenis, hebben jouw hersenen nu ineens een onverwachte impuls gekregen. Dat dit precies gebeurt op het moment dat jij aan het voorval denkt, is natuurlijk geen toeval. Door de afleiding exact op het meest heftige moment te starten, zwakt de kracht van het trauma af. Dit is hoe EMDR werkt.

Hoeveel EMDR behandelingen?

Hoeveel behandelingen jij nodig hebt om van de nasleep van het incident verlost te zijn, is nu nog niet te zeggen. Dit hangt onder meer af van wat jij hebt meegemaakt en de complexiteit. Wel is EMDR een kortdurende behandeling. Dit betekent dat jij je na een aantal sessies beter voelt.

Contact met EMDR Harderwijk

Zoek jij een therapeut waarbij je precies weet waar je aan toe bent en die vanuit het gevoel met jou aan de slag gaat via EMDR Harderwijk? Neem dan contact met mij op via mijn website of door gebruik te maken van het contactformulier en laat mij weten wat jou is overkomen en welke klachten dit heeft veroorzaakt. Ik bied praktische hulp die echt past bij wat jij nodig hebt. Maken we binnenkort kennis met elkaar?

Mijn tarief
In mijn praktijk is het belangrijk om voldoende tijd te hebben. Hierom plan ik de afspraken altijd ruim. Voor een afspraak reken ik € 95,30 incl BTW per uur. Een telefonisch kennismakingsgesprek duurt 30 minuten en is altijd gratis.

Mijn praktijkadres: Selhorstweg 1, 3841 GE Harderwijk