EMDR therapie Maarssen

Ik ben Marjolein van Lun en je kunt met een groot aantal klachten en problemen bij EMDR Therapie Maarssen terecht. Een mens maakt soms in zijn leven veel dingen mee. Leuke gebeurtenissen maar ook minder leuke gebeurtenissen maken deel uit van een leven.

Soms zijn gebeurtenissen zo heftig of laten hele vervelende herinneringen na, dat het een invloed heeft op het dagelijkse leven. Vaak lukt het mensen om vervelende herinneringen zelf te verwerken of met behulp van familie of vrienden. Maar als de gebeurtenissen heel heftig zijn of dit niet lukt, zijn er ook veel mensen die hier hulp bij nodig hebben.

Voornamelijk bij ingrijpende gebeurtenissen kunnen mensen baat hebben bij EMDR therapie. Ingrijpende gebeurtenissen waarna deze EMDR therapie bijvoorbeeld gegeven kan worden zijn: ernstige ziekte, een ongeval of verwonding, een overval, een mishandeling, getuige van mishandeling, misbruik, aanranding of verkrachting, een brand, natuurramp of een oorlogssituatie. EMDR kan ook ingezet worden bij verlies situaties zoals: verlies van een baan, geliefde of van autonomie.

Contact opnemen
Je kan altijd contact met mij opnemen bij vragen over EMDR of andere therapieën. Geen vraag is te gek, ik heb al veel meegemaakt. Je kan op mijn website kijken voor meer informatie, of om contact op te nemen.

Julia over haar ervaring met mij:
“Ik ben Marjolein erg dankbaar voor het feit dat ze me heeft willen begeleiden tijdens het verwerken van mijn trauma middels een aantal EMDR behandelingen en raad inmiddels die mensen in mijn omgeving die ook wat hulp kunnen gebruiken aan om ook eens een afspraak te maken bij Marjolein.”

Wat is EMDR?

EMDR staat voor Eye Movement Desensitisation and Reprocessing. Het doel van de behandeling is om terug te gaan naar het traumatische moment, en door middel van afleiding de negatieve emoties los te koppelen van dit moment. De afleiding vindt plaats door een zogenoemde bilaterale stimulatie. Dit gebeurt meestal door oogbewegingen te maken met behulp van tikjes via een koptelefoon. Ik kan hier ook tapjes op de benen bij geven ter ondersteuning. Het doel van de therapie is om je van de emotionele lading die kleeft aan de ingrijpende gebeurtenis, om je daarvan te verlossen. EMDR is een wetenschappelijk onderbouwde techniek. EMDR is een kortdurende vorm van therapie.

Bij welke klachten is EMDR geschikt?

Zoals al benoemd is, is EMDR met name geschikt bij klachten na ingrijpende gebeurtenissen. Klachten die je na deze gebeurtenissen kan ervaren zijn onder andere: vervelende herinneringen aan de gebeurtenis, herbelevingen soms ook in de nacht wat kan leiden tot slapeloosheid, snel geïrriteerd zijn, een negatief zelfbeeld, concentratieproblemen, somberheid, angst en paniek. Je kan ook lichamelijke klachten krijgen door de onverwerkte gebeurtenis zoals: hoofdpijn, nek-schouder klachten, algeheel onwel bevinden, buikpijn of misselijkheid.

Wat gebeurt er bij EMDR therapie Maarssen?

We starten nooit zomaar gelijk met de EMDR therapie. In het begin wordt er eerst veel aandacht besteed aan het vervelende moment en hoe dit jouw leven belemmert op dit moment. We kijken naar de oorzaak en de achtergrond van de klachten. Tijdens de behandeling vraag ik jou eerst terug te gaan naar het moment waarop de gebeurtenis plaats vond. Dit kan erg vervelend lijken, omdat je zo juist je klachten oproept. Maar tijdens dat we dit doen, probeer ik jou af te lijden. Ik begin hiermee door tikjes op een koptelefoon, en breidt dit later uit door handbewegingen en of tikjes op de knieën.

Op deze manier proberen we de slechte emotionele lading die vast zit aan de vervelende gebeurtenis te wissen. We proberen zo een nieuwe positieve lading te geven aan jouw vervelende gebeurtenis. Op die manier proberen we jou tijdens een kortdurende therapie van je klachten af te helpen.

Marie over haar ervaring bij mij:
“Voor het eerst in mijn leven een paar EMDR-sessies gehad. Ik werd door Marjolein heel hartelijk ontvangen en voelde me meteen op mijn gemak. Ze nam uitgebreid de tijd om uit te leggen wat ze precies ging doen en wat ik van de therapie kon verwachten.

Haar aanpak is zeer persoonlijk en mede door haar positieve uitstraling en 100% aandacht ben ik na de sessies een stuk minder angstig geworden. Bedankt Marjolein!”

Contact en vragen?
Wil je meer weten over EMDR Maarssen? Je kan op verschillende manieren met mij in contact komen. Kijk eens op mijn website voor meer informatie. Of neem telefonisch of via het contact formulier contact met mij op. Ik bel je dan zo snel mogelijk terug om te zien wat ik voor je kan doen.