EMDR therapie Arnhem – Jeroen Jansen

Als jij een trauma hebt meegemaakt, is de kans groot dat je hier nog veel negatieve effecten van ondervindt. Het is moeilijk om de negatieve gedachten, gevoelens en beelden zelf te stoppen. Dit maakt dat het trauma de kwaliteit van jouw leven gaat bepalen.

Gelukkig kan dit anders. Met hulp van EMDR therapie Arnhem kan de negatieve impact van de nare gebeurtenis worden verkleind, waardoor het voorval op een gegeven moment niet meer zal zijn dan een vervelende herinnering.

Om je aan EMDR therapie over te kunnen geven, heb je een therapeut nodig die rust uitstraalt en jou vertrouwen kan geven in een goede afloop. Met EMDR therapie Arnhem krijg jij hulp van een therapeut die intuïtief weet wat jij nodig hebt, maar ook creatief is in zijn manier van doen en humor op goede momenten niet schuwt. Humor kan enorm helpen om wat luchtigheid te bereiken en de spanning te doorbreken. Om EMDR therapie Arnhem te mogen uitvoeren, is goede kennis nodig van onder andere:

  • PTSS
  • burn-out
  • rouwverwerking
  • traumaverwerking

Neem vandaag nog contact op met Jeroen Jansen via de site EMDR therapie Arnhem, dan weet je zeker dat je wordt bijgestaan door een therapeut die goed kan luisteren en op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van behandelvormen. Na de EMDR sessies zal jouw leven niet langer in het teken staan van belemmerende gedachten en gevoelens.

Neem contact met mij op via mijn website.

Nico zijn ervaring bij mij:
“Ik heb Jeroen leren kennen als een rustige therapeut, die aan de hand van wat ik verteld haarfijn kon aanvoelen waar de kwetsbare plekken lagen waaraan gewerkt kon worden. Hij checkte regelmatig waar ik zat in mijn proces tijdens de sessies. Dat gaf mij een gevoel van vertrouwen en steun. Soms vond ik het wonderbaarlijk wat een sessie teweeg kon brengen en wat voor invloed het had op mijn alledaagse leven. Dat was voor mij het bewijs dat EMDR werkt. Ik ben in die tijd een stuk krachtiger en helderder geworden, zodat ik nu weer verder kan met de volgende stap in mijn leven!”

Judith over haar ervaring bij mij:
“Ik ben sterker, steviger, eerlijker voor mezelf, maar ook voor mijn omgeving, stabiel, grenzen leren stellen en vooral het leren luisteren naar mijn gevoel en daar trouw aan blijven. Opgekrabbeld uit een flinke burn-out, een scheiding voorkomen, om leren gaan met trauma’s, dit een plek kunnen geven met EMDR.
Hoe pittig het soms ook was, heel hard werken, maar o zo vertrouwd en veilig. Voor iedereen die op zoek is naar hulp op zijn of haar levenspad kan ik Jeroen echt aanbevelen.”

Wat is EMDR therapie Arnhem?

Bij deze therapievorm wordt jou gevraagd om terug te denken aan het trauma dat je hebt meegemaakt. Hierdoor haal je de negatieve gebeurtenis, die jou belemmert, weer naar voren. Op hetzelfde moment word jij via EMDR therapie Arnhem afgeleid met licht of geluid en maak je oogbewegingen door een vingerbeweging of voorwerp te volgen. Door deze afleiding wordt de nasleep van het trauma steeds een stukje afgezwakt. Je kunt het vergelijken met het verwerken van je dagelijkse doen en laten tijdens je REM-slaap om gespannenheid af te zwakken.

Effecten van EMDR therapie

Terugdenken aan een nare gebeurtenis is natuurlijk niet fijn, maar het is wel nodig om je leven weer op orde te krijgen. Bij EMDR therapie Arnhem wordt jou na elke sessie oogbewegingen gevraagd wat jij aan veranderingen waarneemt. Hierna volgt weer een reeks oogbewegingen. Door continu negativiteit te combineren met een afleidende factor, verliest de negatieve impact steeds meer aan kracht. Je gaat merken dat je aan het voorval kunt denken zonder dat je hier nog klachten bij ontwikkeld. Uiteindelijk zal het trauma niet meer zijn dan een negatieve gebeurtenis in jouw leven.

Wat kost een afspraak bij mij?
Voor een afspraak van 60 tot 90 minuten hanteer ik het bedrag van €125. Dit geld ook voor de intake.

Afspraken die minimaal 24 uur van tevoren worden afgezegd worden niet in rekening gebracht.

Mijn praktijkadres: Liemersallee 1, 6931 KH Westervoort
Mijn website