EMDR therapie Arnhem

Als jij een trauma hebt meegemaakt, is de kans groot dat je hier nog veel negatieve effecten van ondervindt. Het is moeilijk om de negatieve gedachten, gevoelens en beelden zelf te stoppen. Dit maakt dat het trauma de kwaliteit van jouw leven gaat bepalen. Gelukkig kan dit anders. Met hulp van EMDR therapie Arnhem kan de negatieve impact van de nare gebeurtenis worden verkleind, waardoor het voorval op een gegeven moment niet meer zal zijn dan een vervelende herinnering.

Wat is EMDR therapie Arnhem?

Bij deze therapievorm wordt jou gevraagd om terug te denken aan het trauma dat je hebt meegemaakt. Hierdoor haal je de negatieve gebeurtenis, die jou belemmert, weer naar voren. Op hetzelfde moment word jij via EMDR therapie Arnhem afgeleid met licht of geluid en maak je oogbewegingen door een vingerbeweging of voorwerp te volgen. Door deze afleiding wordt de nasleep van het trauma steeds een stukje afgezwakt. Je kunt het vergelijken met het verwerken van je dagelijkse doen en laten tijdens je REM-slaap om gespannenheid af te zwakken.

Effecten van EMDR therapie

Terugdenken aan een nare gebeurtenis is natuurlijk niet fijn, maar het is wel nodig om je leven weer op orde te krijgen. Bij EMDR therapie Arnhem wordt jou na elke sessie oogbewegingen gevraagd wat jij aan veranderingen waarneemt. Hierna volgt weer een reeks oogbewegingen. Door continu negativiteit te combineren met een afleidende factor, verliest de negatieve impact steeds meer aan kracht. Je gaat merken dat je aan het voorval kunt denken zonder dat je hier nog klachten bij ontwikkeld. Uiteindelijk zal het trauma niet meer zijn dan een negatieve gebeurtenis in jouw leven.

Waarom EMDR therapie Arnhem?

Om je aan EMDR therapie over te kunnen geven, heb je een therapeut nodig die rust uitstraalt en jou vertrouwen kan geven in een goede afloop. Met EMDR therapie Arnhem krijg jij hulp van een therapeut die intuïtief weet wat jij nodig hebt, maar ook creatief is in zijn manier van doen en humor op goede momenten niet schuwt. Humor kan enorm helpen om wat luchtigheid te bereiken en de spanning te doorbreken. Om EMDR therapie Arnhem te mogen uitvoeren, is goede kennis nodig van onder andere:

  • PTSS
  • burn-out
  • rouwverwerking
  • traumaverwerking

Neem vandaag nog contact op met Jeroen Jansen via de site EMDR therapie Arnhem, dan weet je zeker dat je wordt bijgestaan door een therapeut die goed kan luisteren en op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van hulpverlening en therapievormen. Na de EMDR sessies zal jouw leven niet langer in het teken staan van belemmerende gedachten en gevoelens.