EMDR Gelderland

Het zien of meemaken van een traumatische gebeurtenis is al vervelend genoeg. Toch stopt het daar vaak niet. Iedereen die te maken krijgt met een ingrijpend voorval kan hier klachten door ontwikkelen.
Soms merk je zelf dat er meer speelt, maar het kan ook zijn dat je hier door collega’s, familieleden of vrienden op wordt gewezen. In veel gevallen ziet de buitenwereld dat je sneller geïrriteerd bent, angstig overkomt of situaties vermijdt. Hoe vervelend dit ook is, neem deze signalen serieus en kom in actie. Door een aantal EMDR behandelingen te ondergaan, is het tij absoluut te keren en ga jij je een stuk beter voelen.

Nieuw: Online EMDR bij Kim Lakke

Onverwerkte gebeurtenissen

Als je klachten krijgt na een heftige gebeurtenis is dit een teken dat je niet goed hebt verwerkt wat er heeft plaatsgevonden. De narigheid heeft zich in je brein vastgezet en dat brengt allerlei vervelende klachten met zich mee. Van slapeloosheid tot gevoelens van angst en alles wat je maar kunt bedenken bij het meemaken van iets heftigs. Laat EMDR Gelderland jou helpen om voor eens en voor altijd af te rekenen met de narigheid die jou parten speelt. Benieuwd bij welke klachten EMDR tot een goed resultaat leidt?

Klachten en EMDR

De therapeut past EMDR toe bij mensen die uiteenlopende klachten ervaren. Dit varieert van het zien van een ernstig ongeluk tot beelden van oorlogsgeweld op televisie of het doormaken van een traumatische bevalling. Over het algemeen wordt deze vorm van therapie gebruikt bij de volgende problemen:

 • Boosheid
 • Seksueel misbruik
 • Paniek en angst
 • Depressie
 • Trauma
 • Bevalling
 • Oorlogsgeweld
 • Negatief zelfbeeld
 • Schuldgevoelens
 • Hechtingsstoornis
 • Vlieg- of rijangst
 • Angst voor de dood

Het kan zijn dat er meerdere situaties zijn, waarin jij jezelf herkent. Deze zullen dan allemaal aan bod komen tijdens de behandeling. Misschien heb je klachten en weet je niet hoe ze ontstaan zijn. Neem ook in dat geval contact op met EMDR Gelderland en ga het gesprek aan. De kans is groot dat ook jij geholpen kunt worden met een aantal behandelingen.

Wat is EMDR?

Deze behandelvorm zorgt voor afleiding van je hersenen via oogbewegingen, klopjes en geluiden. Deze worden stuk voor stuk toegepast om de klachten die zijn ontstaan, te verminderen. Tot nu toe hadden je hersenen volop de kans om alle energie te steken in het trauma. Doordat jij met EMDR wordt afgeleid, heeft je brein minder energie over voor de ingrijpende gebeurtenis. Er gaat immers ook energie naar de stimuli die EMDR Gelderland jou geeft. Hierdoor neemt de zware lading van het trauma langzaam maar zeker af. Je zit bij de therapeut en denkt terug aan het vervelende voorval. Op dit moment zal de hulpverlener jou vragen om de vingers te volgen die voor jou heen en weer bewegen. Dit brengt je hersenen in verwarring en dat vergt energie van ze.

Impact van trauma neemt af

Bij EMDR Gelderland is het doel van deze therapie geboden het afzwakken van de invloed van een schokkende gebeurtenis. Het is een simpele manier om je brein te resetten. Ook na de behandeling zal je nog steeds kunnen denken aan het voorval, maar de angstige gevoelens zwakken af. Dit is het moment waarop je gaat voelen dat de EMDR goed werkt. Langzaamaan krijg je het vertrouwen dat er ruimte komt voor mooie, nieuwe herinneringen.

Vind een goede EMDR therapeut bij jou in de buurt:

Neem contact op met EMDR Gelderland

Laat jouw leven niet langer in het teken staan van beperkende gevoelens, beelden en gedachten, maar kom in actie. Zodra jij de eerste stap hebt gezet, is de weg naar een zorgeloze toekomst geopend. Samen met de therapeut, zoals in Culemborg of Gorinchem ga je aan de slag met het verwerken van het trauma dat jouw leven zo in zijn greep heeft. Na afloop heb jij je leven weer terug en kun je de nare periode achter je laten.