EMDR Culemborg

Mijn naam is Arlette Berkouwer en ik ben al 16 jaar actief als EMDR-therapeut in mijn eigen praktijk. Gedurende deze tijd heb ik me gespecialiseerd in het behandelen van diverse klachten. Voor mij zijn deze klachten signalen van het lichaam die ons willen waarschuwen dat er iets niet goed is.

Voel jij je constant gespannen, met heftige emoties die zich opstapelen? Dit is geen leven, maar overleven. Emoties dienen als een signaal dat er iets aan de hand is; ze geven betekenis aan jouw ervaring.

Blijf je klachten negeren of ga je actief op zoek naar de oorzaak? Ik geloof sterk dat het zoeken naar antwoorden leidt tot verbetering. Het kan ècht beter worden!

Neem contact met mij via mijn profiel: Arlette Berkouwer, EMDR therapeut in Leerdam.

Positieve psychologie als leidraad bij EMDR Therapie Culemborg

De kern van mijn behandelmethoden is gebaseerd op de principes van positieve psychologie. Hiermee vorm ik het fundament voor mijn therapieën. Daarnaast maak ik gebruik van CGT, gesprekstherapie, EMDR en diverse andere therapievormen.

Komt dit bekend voor? Je houdt constant de bal onder water, maar zodra de druk wegvalt springt hij omhoog. Alleen al die spanning is te veel en veroorzaakt stress. Het schrikt je af wanneer dit gebeurt en direct duw je de bal weer naar beneden. Dit vergt hard werk en maakt je moe. Onverwerkte emoties hebben een negatieve invloed op jouw leven.

Het toelaten van jouw emoties maakt je veerkrachtiger, psychisch flexibeler en sterker.

EMDR als behandelingsmethode in Culemborg

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een therapeutische behandelmethode die kan helpen bij het verminderen van de intensiteit van emoties als gevolg van traumatische ervaringen of angstaanjagende beelden. Hoewel EMDR vooral bekend staat als behandelingsmethode voor mensen met posttraumatische stressstoornis (PTSS), heeft het veel bredere toepassingsmogelijkheden.

EMDR-therapie werkt bij angststoornissen, paniekaanvallen, onzekerheid, eetstoornissen, slaapproblemen, doemscenario’s en gebeurtenissen die een grote emotionele impact hebben gehad.

Tijdens de EMDR-behandeling vraag ik je om terug te denken aan een gebeurtenis of situatie die sterke negatieve gevoelens bij je oproept. We bespreken de emoties, beelden en gedachten die daarbij bovenkomen. Vervolgens starten we met het verwerken ervan.

Wat zo prettig is aan EMDR-therapie, is dat je niet eindeloos hoeft te praten over je verleden. Het werkt vaak snel en kan goed samengaan met gesprekstherapie.

In het algemeen zijn 3 tot 7 EMDR-sessies nodig. Na afloop merken mensen vaak dat ze anders in het leven staan en nieuwe reacties teweegbrengen bij anderen. Dit verwerkingsproces kan ik ondersteunen indien nodig, bijvoorbeeld door middel van wandeltherapie in combinatie met gesprekken.

Naast de traditionele sessies is ook wandelen een prachtige manier om trauma’s te verwerken. Iedereen kan hieraan meedoen en de gezondheidseffecten van buiten zijn en wandelen zijn een mooie bijkomstigheid.

Je kunt contact met mij opnemen via het contactformulier of door mij te bellen: 06 28 16 75 42. Tijdens een kennismakingsgesprek kunnen we ingaan op jouw persoonlijke situatie en eventuele vragen beantwoorden.

In mijn praktijk heb ik talloze opleidingen gevolgd die jou kunnen ondersteunen bij het verwerken van intense emoties. Ook met behulp van EMDR Culemborg, aangezien ik weet dat veel problemen voortkomen uit onbewuste en onverwerkte emoties. Zodra er weer beweging ontstaat binnen jezelf, zal dit ook weerspiegeld worden in zowel je persoonlijke leven als je werk.