EMDR Therapie Amersfoort

In het leven krijgen we allemaal weleens te maken met een nare situatie. Het wordt een heel ander verhaal als jij te maken hebt gehad met een traumatische ervaring die jouw leven totaal veranderd heeft. Bij een dergelijke gebeurtenis is de impact zo groot dat je hierdoor klachten ontwikkelt. Het is mogelijk dat je moeite met slapen hebt door herbelevingen. Wellicht voel jij je continu opgejaagd en angstig en neemt de stress steeds meer de overhand. Tijd om hier actief mee aan de slag te gaan met behulp van EMDR.

Hersenen voor de gek houden
Via EMDR Amersfoort gaan we het trauma dat in jouw hersenen verankerd zit, ombuigen naar een herinnering die verder geen negatieve uitwerking heeft op jouw gestel. Maak een afspraak voor EMDR therapie als je last hebt van de nasleep van trauma en last hebt van:

  • laag zelfbeeld
  • boosheid en irritatie
  • slaapstoornissen
  • gevoelens van paniek, onzekerheid en angst
  • schuldgevoelens
  • depressieve gevoelens
  • angst voor de dood

Bespreken van je trauma
Voordat we EMDR inzetten, wil ik graag horen wat je hebt meegemaakt en tot welke problemen dit heeft geleid. Pas daarna gaan we beginnen met de behandeling. Als we starten met EMDR Amersfoort vraag ik je om in gedachten terug te denken aan de heftige gebeurtenis. Dit is niet makkelijk, maar om de EMDR te laten slagen, is het wel nodig. Weet dat ik tijdens de gehele behandeling bij jou in dezelfde ruimte ben. Zodra jij terugdenkt aan het trauma ga ik jou afleiden. Dit kan ik onder andere doen met behulp van mijn vingers. Die beweeg ik steeds voor jouw ogen heen en weer. Een andere stimulans die ik gebruik, is het zogeheten tapping, waarbij ik zachtjes op jouw knieën tik. Als laatste kan ik je verschillende geluiden aanbieden via een koptelefoon. Alles om jouw brein voor de gek te houden en af te leiden van het trauma.

Verdeling van energie doet klachten afnemen
De handelingen die ik bij EMDR inzet, vragen om energie van de hersenen. Je brein heeft hierdoor minder energie over voor de traumatische gebeurtenis. Het gevolg is een afvlakking van de intensiteit van het trauma. Hoe minder heftig de gebeurtenis wordt, hoe sneller jouw klachten afnemen. De nare gebeurtenis zal altijd een herinnering blijven. Dat is ook niet erg. Wat belangrijk is, is dat we het zover weten af te zwakken, dat jij er geen hinder meer van ondervindt en ook geen herbelevingen meer4 hebt.

Contact opnemen met EMDR Amersfoort
Gun jezelf een onbezorgde toekomst via EMDR en neem contact met mij op. We gaan samen bespreken hoe we de EMDR therapie gaan starten. Jouw welzijn en gevoel staat bij mij altijd voorop.