EMDR Leiden – Mariska van Goozen

Het kost veel tijd en energie om een heftige en ingrijpende ervaring te verwerken en een plek te kunnen geven in je leven. In de meeste gevallen kom je zelf of met je omgeving een heel eind. Alleen zijn er ook ervaringen die zo intens zijn dat dit niet lukt. De beelden en de emoties die hier bijhoren komen nog met enige regelmaat naar boven. In dat geval kan EMDR (Eye Movement Desensitization and reprocessing) je helpen bij het verwerken.

EMDR therapeut Leiden

Maak een afspraak bij EMDR Leiden

Nu staat EMDR volop in de belangstelling als het gaat om het verwerken van trauma’s en om angstklachten af te laten nemen. Het is dan ook een wetenschappelijk bewezen therapie die je gaat helpen om de ingrijpende gebeurtenis te kunnen verwerken. Het doel van deze therapievorm is om je te bevrijden van de beelden en emoties die je nu nog dwars zitten. Dat doet de EMDR therapeut door gebruik te maken van een bilaterale stimulatie (oogbewegingen, tikjes via koptelefoon of tappen op benen) en het bewust opzoeken van je trauma.

De behandeling door EMDR therapeut Leiden

In het begin neem ik de tijd om meer te weten te komen over de oorzaak en de achtergrond van je klachten. Tijdens de behandeling vraag ik je dan ook om terug te denken aan het beeld dat zorgt voor de meeste spanning. Ik laat je, met behulp van een aanwijsstokje, verschillende oogbewegingen uitvoeren. Dit stimuleert jouw beide hersenhelften om beter te gaan samenwerken En zo wordt de oude emotionele lading gewist om plek te maken voor een nieuwe positieve lading. Hoewel dit idee je misschien vreemd lijkt, is het een bewezen effectieve methode die ook jou kan helpen.

Veiligheid en vertrouwen herstellen
Wat tijdens de therapie belangrijk is, is dat jij je op jouw gemak voelt bij mij. Dat jij je veilig voelt. Dit zorgt ervoor dat we samen aan de slag kunnen, en zo kunnen werken aan het herstellen van vertrouwen.

Neem contact met mij in Leiden op als je vragen hebt
Bel mij gerust als je meer wilt vertellen over wat er allemaal speelt in je leven en wat je mee hebt gemaakt. Maar je kunt ook gemakkelijk meer lezen op mijn website.