EMDR therapie Tiel

Ik ben Marianne Luijk en als ervaren therapeut help ik je bij EMDR Therapie Tiel graag, wat je hulpvraag ook is. Gedurende een mensenleven gebeuren er veel dingen.

Soms gebeuren er ook traumatische dingen zoals bijvoorbeeld: ongevallen, ernstige ziektes, overlijdens, mishandeling, oorlogssituaties, brand of andere natuurrampen of verlies situaties. Het verwerken van zo’n trauma kost vaak veel tijd en energie. Vaak komen mensen hier na langere tijd zelf of met behulp van familie of vrienden overheen. Maar dit lukt echt niet altijd, er zijn genoeg mensen die hier klachten aan overhouden.

Je kan aan een traumatische ervaring vervelende klachten overhouden zoals bijvoorbeeld: herbelevingen, slapeloosheid, angst of paniekklachten, vermijden van zaken die met het trauma te maken hebben of onzekerheid. Ook kunnen aan de hand hiervan lichamelijke klachten ontstaan in de vorm van hoofdpijn, buikpijn of spierklachten. Dit is allemaal erg vervelend, weet dat je niet de enige bent die dit kan hebben. Tegenwoordig bestaat er EMDR therapie, wat een kortdurende wetenschappelijk onderbouwde therapie is om van negatieve emoties die aan een trauma vast zitten af te komen.

Wat is EMDR therapie?

EMDR staat voor Eye Movement Desensitisation and Reprocessing. Het is tijdens deze therapie de bedoeling terug te denken aan het trauma en tegelijkertijd een bilaterale stimulatie (oogbewegingen, tikjes via koptelefoon of tappen op benen) uit te voeren. Door deze therapie kan je op een snelle en secure manier het trauma verwerken. Het lijkt misschien eng om terug te gaan naar het traumatische moment, maar door de bilaterale stimulatie, worden gelijktijdig meerdere hersengebieden gestimuleerd, waardoor de negatieve gevoelens die aan de traumatische situatie vast zitten verminderd worden. De EMDR methode is dan ook bewezen effectief bij het verwerken van negatieve gevoelens welke aan een trauma gekoppeld zijn.

Hoe gaat de therapie in zijn werk bij jou in de praktijk?

Voordat we aan EMDR therapie kunnen denken als oplossing, is het als eerst belangrijk dat ik jou goed leer kennen. We hebben dan ook eerst een kennismaking, waarbij jij mij uitgebreid kan vertellen over jouw problemen en de situaties waarbij deze problemen ontstaan. Ik kan op die manier goed jouw situatie leren kennen en inschatten. Als we goed bekend zijn geworden met elkaar, kunnen we samen beslissen of EMDR de juiste therapievorm voor jou is. Tijdens dat we de EMDR toepassen, vraag ik aan jou terug te denken aan het traumatische moment en de negatieve gevoelens die dit bij jou oproept. Tijdens dat jij terug denkt aan dit moment, stimuleer ik bij jou verschillende oogbewegingen met behulp van een aanwijsstokje. Op deze manier proberen we de negatieve gedachtes van jouw trauma om te buigen naar positieve gedachten.

Ik heb nog vragen over EMDR Tiel
Vragen kan altijd. Je kan altijd contact met mij opnemen telefonisch voor allerlei levensvragen en ook over EMDR. Het is ook mogelijk contact met mij te leggen via mijn website. Contact kan ook via Skype of videobellen. Op mijn website kan je nog extra informatie lezen over EMDR en de andere therapie vormen welke in aanbied. Schroom niet geen vraag is te gek.