EMDR Limburg

We kennen allemaal wel momenten die diepe indruk op ons maken. Het wordt een ander verhaal als een ingrijpende gebeurtenis ons dusdanig in beslag neemt dat we klachten krijgen. Dit kan het geval zijn bij een overlijden. Het verlies van een dierbare kan je angstig maken voor de dood. Het zien gebeuren van een ongeval kan je ineens doen beseffen dat jij ook sterfelijk bent. Misschien heb je in je jeugd geen liefde gekregen en heeft dat je gevoel van eigenwaarde aangetast. Als je door dit soort situaties klachten ontwikkelt en je weet niet hoe je die kunt oplossen, kan EMDR therapie een goede keus zijn.

Nieuw: Online EMDR bij Kim Lakke

Wanneer EMDR?

EMDR Limburg stemt de behandelingen af op de leeftijd en de persoon in kwestie. Wat voor jou belangrijk is, vormt het uitgangspunt voor de behandeling. In alle gevallen is de behandeling bedoeld om de negativiteit te doorbreken en ruimte te creëren voor het maken van positieve herinneringen. EMDR is Het is een therapievorm die goede resultaten kent op het gebied van:

 • Depressie
 • Jeugd)trauma
 • Dwanggedachten
 • Rouw
 • Hechtingsstoornis
 • Slaapproblemen
 • Schuldgevoel
 • Vliegangst
 • Rijangst
 • Negatief zelfbeeld
 • Angst en paniek
 • Boosheid
 • Bevalling
 • Liefdesverdriet

Deze lijst dient slechts als uitgangspunt. Neem bij twijfel altijd contact op met de therapeut bij jou in de buurt. De kans dat jij ook geholpen kunt worden, is groot. Zelfs als jij jezelf in meerdere problemen herkent, is het toepassen van EMDR therapie aan te raden.

Hoe werkt EMDR Limburg?

Een heftige gebeurtenis maakt je angstig en onzeker. Als dit gevoel blijft bestaan en je weet hier zelf geen raad mee, kan een beetje ondersteuning de oplossing zijn. Zodra jij een afspraak met EMDR Limburg hebt gemaakt, kan gestart worden met de behandeling. De therapeut laat jou terugdenken aan de heftigste momenten die jij hebt meegemaakt. Dit is nodig om de zware lading van het incident eraf te kunnen halen. Eenmaal denkend aan het trauma gaat de therapeut jou afleiden. Dit gebeurt via bewegende vingers voor jouw ogen. Jij moet deze vingers volgen. De energie die hiervoor nodig heeft, zet je brein op het verkeerde been. Er moet ineens energie vrij worden gemaakt voor het volgen van de ogen. Hierdoor is er minder energie beschikbaar voor het trauma. Hierdoor wordt de intensiteit van het trauma afgezwakt en dat is de kracht van EMDR. Behalve de vingers, kan de hulpverlener jou ook zachter tikjes op je knie geven. Een andere manier is het aanbieden van geluiden via een hoofdtelefoon die jij moet dragen. Ze vragen allen op hun beurt om energie vanuit je hersenen. Het resetten van je brein is de sleutel tot succes bij EMDR Limburg.

Gevoelens en gedachten op een rijtje krijgen

Een negatief voorval wil je graag zo snel mogelijk vergeten. Na een behandeling kan het best zijn dat er ineens andere gedachten en gevoelens naar boven komen. Hoewel dit vreemd kan overkomen, hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Het is een teken dat je hersenen in actie komen en ruimte bieden om de negatieve lading op te ruimen. Het resultaat is een steeds meer afnemende impact van het trauma op jouw gestel. Dit is niet na een enkele behandeling gerealiseerd. Je zult dus meerdere EMDR sessies ondergaan om van het trauma een herinnering te maken. Na elke sessie merk je verbetering en dat motiveert om de behandeling door te zetten.

Neem contact op EMDR Limburg

Krijg ook de controle over je leven terug en maak vandaag nog een afspraak met EMDR Limburg. Door zelf die eerste stap te zetten, ben je actief bezig om het negatieve verleden achter je te laten en vol goede moed uit te kijken naar het maken van leuke herinneringen. De therapeut begeleidt jou gedurende het hele traject en zal jouw welzijn altijd centraal stellen.