EMDR therapie Den Haag

EMDR therapie Den Haag

Je denkt misschien dat je enige bent die klachten over houdt na een ingrijpende gebeurtenis. Dit is zeker niet waar. Er lopen veel mensen rond met klachten die overblijven na een ingrijpende gebeurtenis. Vaak lukt het mensen na een tijd dit zelf of met behulp van bijvoorbeeld vrienden of familie te verwerken.

Maar regelmatig houden mensen toch klachten over na een ingrijpende gebeurtenis. Mensen kunnen bijvoorbeeld last krijgen van: herbelevingen, slapeloosheid door deze herbelevingen, angst of paniek klachten of ontwijk gedrag voor situaties die met de gebeurtenis te maken hebben. Mensen kunnen ook lichamelijke klachten overhouden aan een ingrijpende gebeurtenis zoals: buikpijn, misselijkheid, algeheel onwel bevinden of pijn in spieren door het hele lichaam. Ik ben Anke Bosman en als je merkt dat de klachten die ontstaan zijn door een vervelende gebeurtenis je leven beperken, is het misschien een goed idee om contact op te nemen met EMDR therapie Den Haag.

Wat is dat dan EMDR?

Bij EMDR therapie wordt geprobeerd de negatieve lading van de ingrijpende gebeurtenis af te halen. Dit wordt gedaan door in gedachten terug te gaan naar het moment van de ingrijpende gebeurtenis. Tijdens dit terug gaan naar dit moment, wordt door gebruik te maken van bilaterale stimulatie geprobeerd jou af te leiden van de negatieve gedachten die vast zitten aan de ingrijpende gebeurtenis. Tijdens deze bilaterale stimulatie worden oogbewegingen opgewekt. Dit kan op verschillende manieren gebeuren bijvoorbeeld door: tikjes via de koptelefoon, handbewegingen of tappen op de benen.

In mijn praktijk gebruik ik vaak het tappen op de benen. Het lijkt misschien eng om terug te gaan naar het moment van de ingrijpende gebeurtenis. Toch is EMDR een wetenschappelijk onderbouwde techniek om de negatieve emoties van de gebeurtenis af te halen.

Hoe werkt dat bij EMDR den Haag?

We starten altijd bij EMDR therapie Den Haag eerst met een eerste kennismaking. Ik vind het altijd eerst prettig om rustig naar jouw verhaal te kunnen luisteren. Op die manier kan ik kijken wat er aan de hand is en wat de therapie mogelijkheden zijn. Vaak lucht het al op om je verhaal kwijt te kunnen.

Als we EMDR therapie tijdens de sessie toepassen, vraag ik je eerst in gedachten terug te gaan naar de ingrijpende gebeurtenis. Tijdens dat we dit doen begin ik met het tappen op het linker en rechter been. Dit zorg er langzaam aan voor dat de emotionele lading van het moment verminderd. We proberen de negatieve lading te wissen en hier een positieve lading voor in de plaats te krijgen.

Contact opnemen
Je kan altijd contact met mij opnemen bij vragen over EMDR of andere therapieën. Geen vraag is te gek, ik heb al veel meegemaakt. Je kan op mijn website kijken voor meer informatie, of om contact op te nemen. Telefonisch ben ik ook bereikbaar voor allerlei levensvragen.