EMDR therapie Leerdam – Arlette Berkouwer

Ik ben Arlette Berkouwer en ik heb mij in mijn eigen praktijk de afgelopen 16 jaar gespecialiseerd als EMDR-therapeut. Voor mij zijn klachten signalen van het lichaam die ons willen waarschuwen dat er iets niet goed is.

Voel jij je voortdurend gespannen, met hoog oplopende emoties en ga je gewoon door? Dit is geen leven, maar overleven. Een emotie fungeert als een signaal dat er iets aan de hand is; het geeft betekenis aan jouw ervaring.

Blijf je klachten negeren of ga je actief op zoek naar de oorzaak? Ik geloof sterk dat het zoeken naar antwoorden leidt tot verbetering. Het kan écht beter worden.

Positieve psychologie als kern

Mijn aanpak rust sterk op de principes van de positieve psychologie. Hiermee vorm ik de kern van mijn behandelingen. Daarnaast maak ik gebruik van CGT, gesprekstherapie, EMDR en verschillende alternatieve therapieën, zoals innerlijk kindwerk.

Klinkt dit bekend? Je houdt de bal constant onder water, maar zodra de druk wegvalt, springt hij omhoog. Alleen al die spanning is te veel en veroorzaakt stress. Het schrikt je af wanneer dit gebeurt en onmiddellijk duw je de bal weer naar beneden. Dit vergt hard werk en maakt je moe. Onverwerkte emoties hebben een negatieve invloed op jouw leven.

Het toelaten van jouw emoties maakt je veerkrachtiger, psychisch flexibeler en sterker.

Meld je vandaag nog aan en wacht niet langer!

EMDR als behandelmethode

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een therapeutische behandelmethode die kan helpen bij het verminderen van de intensiteit van emoties als gevolg van traumatische ervaringen of angstaanjagende beelden. Hoewel EMDR vooral bekend staat als behandelmethode voor mensen met posttraumatische stressstoornis (PTSS), heeft het veel bredere toepassingsmogelijkheden.

EMDR-therapie werkt bij angststoornissen, paniekaanvallen, onzekerheid, eetstoornissen, slaapproblemen, doemscenario’s en gebeurtenissen die een grote emotionele impact hebben gehad.

Tijdens de EMDR behandeling vraag ik je om terug te denken aan een gebeurtenis of situatie die sterke negatieve gevoelens bij je oproept. We bespreken de emoties, beelden en gedachten die daarbij naar boven komen. Vervolgens beginnen we met het verwerken ervan.

Wat zo prettig is aan EMDR therapie, is dat je niet eindeloos hoeft te praten over je verleden. Het werkt vaak snel en kan goed samen gaan met gesprekstherapie.

Over het algemeen zijn 3 tot 7 EMDR sessies nodig. Na afloop merken mensen vaak dat ze anders in het leven staan en nieuwe reacties teweegbrengen bij anderen. Dit verwerkingproces kan ik ondersteunen indien nodig, bijvoorbeeld door middel van wandeltherapie in combinatie met gesprekken.

Naast de traditionele sessies biedt wandelen ook een prachtige manier om trauma’s te verwerken. Iedereen kan hieraan meedoen en de gezondheidseffecten van buiten zijn en wandelen zijn een mooie bijkomstigheid.

Maak een afspraak in Leerdam

Neem contact met mij op via onderstaand contactformulier of door mij te bellen: 06 28 16 75 42. Verder kan ik tijdens een kennismakingsgesprek ingaan op jouw persoonlijke situatie en eventuele vragen beantwoorden.

In mijn praktijk heb ik talloze opleidingen doorlopen die jou kunnen ondersteunen bij het verwerken van intense emoties. Ook met behulp van EMDR, aangezien ik weet dat veel problemen voortkomen uit onbewuste en onverwerkte emoties. Zodra er weer beweging ontstaat binnen jezelf, zal dit ook zijn weerslag hebben op zowel je persoonlijke leven als je werk.

Wat kost een afspraak bij mij?

Tarief voor een afspraak is €119,50. Verder bied ik een EMDR traject aan voor €470 en bestaat uit 4 afspraken om een trauma en nare gebeurtenissen snel te kunnen verwerken.

Afspraken die minimaal 24 uur van tevoren worden afgezegd worden niet in rekening gebracht. Verder ben ik met mijn praktijk aangesloten bij de BATC.

Mijn praktijkadres: Oranjeplein 2, 4141 AR Leerdam