EMDR therapie IJsselstein

EMDR therapeut IJsselstein

Ik ben Eveline Loerakker en ik werk al jaren vanuit mijn eigen praktijk EMDR Therapie IJsselstein. Van een ingrijpende gebeurtenis in je leven, kan je nog lang de gevolgen hebben. Vaak verwerken mensen dit zelf of met behulp van hun omgeving. Het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis kan lang duren en kost veel energie. Soms lukt het mensen niet om er met behulp van hun eigen omgeving overheen te komen.

Je kan langdurige klachten blijven ervaren na een ingrijpende gebeurtenis zoals bijvoorbeeld: herbelevingen, vermijden van plaatsen die met de gebeurtenis te maken hebben, slapeloosheid, geprikkeldheid, somberheid, stress, angst of paniekklachten.

Je kan ook last krijgen van verschillende lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld: spierklachten van nek en schouder, hoofdpijn of buikpijn. Weet dat je niet alleen staat in deze klachten er zijn meer mensen die dit doormaken. Tegenwoordig kan er voor deze klachten EMDR therapie gegeven worden. EMDR staat voor Eye Movement Desensitisation and Reprocessing en is een kortdurende, wetenschappelijke bewezen therapie die probeert de negatieve emotionele lading van de ingrijpende gebeurtenis te vervangen door een positieve lading.

Wat gebeurt er bij EMDR Therapie IJsselstein?

Tijdens EMDR therapie wordt er in gedachten terug gegaan naar de ingrijpende gebeurtenis. Dit lijkt misschien een gek idee, maar dit is niet het enige deel van de therapie. Tijdens de therapie wordt er namelijk gebruik gemaakt van bilaterale stimulatie. Dit wil zeggen dat er geprobeerd wordt door middel van bijvoorbeeld oogbewegingen, tikjes via een koptelefoon of tapjes op de benen, een vorm van afleiding te stimuleren. Doordat op deze manier meerdere hersengebieden tegelijkertijd geactiveerd worden, wordt niet de gebeurtenis vergeten, maar de vervelende gevoelens die bij de gebeurtenis horen worden omgezet in positieve gevoelens.

Hoe gaat EMDR bij jou in de praktijk in zijn werking?

Tijdens de therapie die ik in mijn praktijk geef vind ik het als eerste erg belangrijk jou beter te leren kennen. We hebben eerst gesprekken over wat er in jou omgaat en welke situaties de klachten opwekken. We spreken ook uitgebreid over de situatie zelf. Vaak lucht praten over de situatie al veel op. Schaam je niet ik heb al veel meegemaakt tijdens mijn therapie sessies, dus geen verhaal is raar of te gek. Als we een vertrouwensband opgebouwd hebben, kunnen we samen beslissen of we met de EMDR therapie kunnen starten. Als we de EMDR therapie uitvoeren, vraag ik jou terug te denken aan de ingrijpende situatie. Tijdens dat jij terugdenkt aan deze situatie, stimuleer ik bij jou oogbewegingen door middel van een aanwijsstokje. Op deze manier proberen we snel en effectief de vervelende emoties van de vervelende situatie om te buigen naar positieve emoties.

Kan ik met jou in contact komen?
Je kan altijd contact met me opnemen bij vragen over EMDR IJsselstein of andere levensvragen. Ik ben bereikbaar via mijn website of telefonisch. Ik doe ook sessies per telefoon of via videobellen. Op mijn website zelf is ook meer informatie te vinden over mij, EMDR of andere therapievormen die ik aanbied.