EMDR Friesland

Bij het doormaken van een heftige gebeurtenis kun je last blijven houden van nare herinneringen. Dit kan zich op diverse manieren uiten, van nachtmerries tot triggers of emotionele buien. Misschien wijst je omgeving je wel op het feit dat je een kort lontje hebt of steeds alert om je heen kijkt. De kans bestaat dat jij rondloopt met klachten, waarvan je de oorsprong niet eens zelf in de gaten hebt.

Nieuw: Online EMDR bij Kim Lakke

Onverwerkte gebeurtenissen

Dat jij hiermee te maken krijgt, geeft aan dat je het voorval niet goed hebt kunnen verwerken. Er is hulp nodig om de invloed van het voorval voor eens en voor altijd te verminderen. Om te voorkomen dat de kwaliteit van jouw leven steeds meer onder druk komt te staan doordat je vastloopt in je verwerkingsproces, kan EMDR Friesland uitkomst bieden. Pas dan lukt het jou om de negativiteit los te laten en de beste versie van jezelf te worden. Bij een sessie EMDR komen steeds andere gevoelens en gedachten naar boven. Deze worden een voor een behandeld, tot jij bevrijd bent van de negatieve invloed hiervan.

Klachten waar EMDR bij kan helpen

De redenen waarom gebruik wordt gemaakt van EMDR lopen sterk uiteen. Zo kan een onverwerkt trauma uit de jeugd de reden voor problemen zijn, maar ook een gebeurtenis die op dit moment nog speelt. Veel gehoorde klachten waarvoor de hulp van EMDR Friesland wordt ingeroepen, zijn:

  • Paniek en angst
  • Trauma
  • Seksueel misbruik
  • Depressie
  • Boosheid
  • Schuldgevoelens
  • Oorlogsgeweld
  • Angst voor de dood
  • Hechtingsstoornis
  • Negatief zelfbeeld

Twijfel je of EMDR Friesland iets voor jou is? Ook als jouw klacht hier niet staat vermeld, is het goed om contact op te nemen. De kans dat jij met deze methode van je klachten wordt afgeholpen, is groot.

Wat is EMDR?

De afkorting EMDR staat voor: Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Dit betekent dat via oogbewegingen en afleiding actief wordt gewerkt aan het verminderen van de invloed die een negatieve gebeurtenis heeft op jouw welzijn. Waar je hersenen normaal gesproken volledig in beslag worden genomen door de gedachten en gevoelens die met de negatieve gebeurtenis gepaard gaan, moeten ze nu ook energie steken in de afleiding die bij EMDR Friesland wordt geboden. Voor jou betekent het dat de therapeut je zal vragen om terug te denken aan het meest ingrijpende moment dat bij jou steeds de kop opsteekt. Zodra jij dit helder voor je hebt, word je afgeleid via de vingers van de therapeut. Deze vingers moet je tijdens de therapie met open ogen volgen. Ook kan het zijn dat er zachte tikjes op je knie worden gegeven door de therapeut of dat je geluiden hoort via een koptelefoon.

Invloed van het trauma zwakt af

Bij EMDR Friesland wordt deze vorm van therapie geboden met het doel de psychische invloed van een schokkende gebeurtenis af te zwakken. De kracht van deze therapievorm zit hem in het resetten van je hersenen. Je gaat merken dat je de angst of de gebeurtenis nog steeds naar voren kunt halen, maar dat de negatieve kracht hiervan steeds meer afneemt. Je hersenen hebben immers een afleidende stimulans gehad en dat maakt dat het voorval minder vat op je krijgt. Dit heef tot gevolg dat het voorval of het trauma niet meer is dan een vervelende herinnering, maar dan zonder beperkende consequenties. Het lukt je steeds beter om de situatie naast je neer te leggen en je leven te leiden zoals jij het graag ziet.

Contact met EMDR Friesland

Loop jij vast in je leven en merk je dat het niet lukt om een negatieve ervaring een plekje te geven? Laat een vervelend voorval niet langer jouw levensplezier in de weg staan. Neem contact op met EMDR Friesland. Met behulp van deze vorm van therapie krijg jij weer grip op je emoties en gedachten. Na een aantal behandelingen merk je dat je beter gaat slapen, minder angstig bent en lekkerder in je vel zit. Je leven staat na de therapiesessies niet langer in het teken van de narigheid die jou typeerde.