EMDR therapie Hoofddorp – Olga den Haan

Ik ben Olga den Haan en laten we samen kijken naar je symptomen, wanneer zijn ze ontstaan, hoe is het verloop? Wat is de oorzaak van het trauma? Soms ben je er al bewust van, maar vaak genoeg ben je je er zelfs niet eens bewust van omdat jouw brein deze herinnering heeft ‘verstopt’ om jou te beschermen tegen pijn.

Ben je op zoek naar een holistische benadering om trauma, mentale blokkades en lichamelijke klachten aan te pakken? Ik combineer namelijk EMDR met acupunctuur, zodat niet alleen het verstandelijke aspect wordt aangepakt, maar ook de symptomen uit het lichaam verdwijnen.

EMDR in combinatie met acupunctuur

Bij trauma is er vaak sprake van een disbalans tussen lichaam en geest. Traditionele benaderingen richten zich meestal alleen op het mentaal-emotionele of fysieke aspect, waardoor er slechts gedeeltelijk herstel plaatsvindt. Mijn unieke aanpak combineert EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) met acupunctuur, zodat we zowel het innerlijke als het uiterlijke herstel bevorderen.

EMDR richt zich op het verwerken en neutraliseren van negatieve herinneringen en emoties die zijn ontstaan door traumatische gebeurtenissen. Door middel van oogbewegingen of andere vormen van bilaterale stimulatie worden deze ervaringen verwerkt en krijgen ze een plek in het geheugen zonder de emotionele lading.

Acupunctuur daarentegen werkt op verstoringen in de energiestromen – ook wel meridianen genoemd – in het lichaam. Door het plaatsen van dunne naalden op specifieke punten, stimuleren we de natuurlijke helende krachten van het lichaam en herstellen we de balans.

De combinatie van EMDR en acupunctuur zorgt ervoor dat niet alleen de emotionele last wordt verlicht, maar ook fysieke klachten zoals spanning, pijn en vermoeidheid verminderen. Het resultaat is een complete aanpak.

Door deze twee effectieve therapieën in één behandeling te combineren, geloven we dat we optimale resultaten kunnen bereiken voor onze cliënten. Zowel EMDR als acupunctuur richten zich op het herstellen van evenwicht in lichaam en geest, wat leidt tot diepgaande verandering.

Mijn benadering is niet alleen gericht op het behandelen van symptomen, maar ook op het aanpakken van de onderliggende oorzaken van problemen. Dit stelt mij in staat om een ​​geheel te creëren dat meer is dan de som der delen – waarbij ik zowel je fysieke als emotionele gezondheid bevorder.

Traumaverwerking met EMDR

EMDR wordt gebruikt bij de verwerking van trauma. Deze afkorting staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing en is een bewezen effectieve vorm van therapie om traumatische ervaringen te verwerken. Het richt zich op het verminderen van de emotionele last die vastzit in negatieve herinneringen. Door gebruik te maken van oogbewegingen of andere afleidende prikkels stimuleren we het natuurlijke verwerkingsproces. Dit helpt jou om los te komen van pijnlijke emoties die invloed hebben op jouw dagelijks leven.

Ik ben gespecialiseerd in emotionele problemen en traumatische ervaringen. Graag geef ik je enkele voorbeelden:

  • Intense boosheid na een scheiding,
  • Diepe droefheid na het verlies van een geliefde,
  • (Onverklaarbare) angsten,
  • Trauma veroorzaakt door geweld, misbruik, oorlog of zelfs operaties,
  • Klachten gerelateerd aan stress en/of burn-out,
  • Het ontbreken van een band met je ouders of kinderen,
  • Het gevoel dat je verstikt wordt,
  • Elke andere emotionele of psychosomatische klacht waarmee je worstelt.

Als je denkt “maar ik weet niet wat de oorzaak is”, dan gaan we samen op zoek met als doel om ervoor te zorgen dat jij weer verder kunt met jouw leven, op een meer plezierige manier.

Ik zie mensen daadwerkelijk transformeren tijdens de behandeling. Hun ogen beginnen weer te stralen, ze krijgen hun levenslust terug!

Mijn tarief
Een eerste afspraak bij mij duurt 90 minuten en daarvoor reken ik €90. Een vervolgafspraak duurt 60 minuten en kost €75.

Kijk zelf bij je verzekeraar of je in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit je aanvullende verzekering. Een overzicht hiervan vind je bijvoorbeeld op zorgwijzer.nl. Op de factuur die je van mij krijgt is voor een acupunctuurbehandeling.

Neem contact met mij op via onderstaand contactformulier als je vragen hebt of als je een afspraak wilt maken. Verder ben ik telefonisch te bereiken op: 06 20 02 20 32

Mijn praktijkadres
Schoonenburgsingel 100A, Hoofddorp