EMDR therapie Westervoort – Jeroen Jansen

Heb jij in het verleden iets traumatiserend meegemaakt dat jouw leven nog steeds op een negatieve manier beïnvloedt en weet je niet hoe je dit zelf moet oplossen? Met behulp van EMDR Westervoort help ik jou graag om de invloed van de nare gebeurtenis voor eens en voor altijd af te zwakken. Dit doe ik met behulp van mijn EMDR therapie. Met deze vorm van therapie boek ik veel succes bij veel van mijn cliënten.

Veelgehoorde klachten, waarvoor men na een traumatische gebeurtenis contact met mij opneemt, zijn:

  • Vervelende herbelevingen
  • Nare herinneringen
  • Negatief zelfbeeld
  • Concentratieproblemen
  • Lichamelijke en psychische klachten
  • Kort lontje of irritaties
  • Vermijdingsgedrag

Laat jouw leven niet langer stilstaan door een enkel voorval in je leven, maar neem de teugels weer in eigen handen. Het meemaken van een traumatische gebeurtenis is op zich al heftig genoeg. Tijd om dit niet langer van invloed te laten zijn op jouw dagelijkse doen en laten, maar de controle over jouw leven weer terug te krijgen. Ik help je graag om dit te bereiken.

Waarom kiezen voor EMDR Westervoort?

Mijn cliënten laten mij weten dat ze rust bij mij ervaren en met vertrouwen de behandeling zijn ingegaan. Dit is waarschijnlijk te danken aan mijn persoonlijkheid. Op een natuurlijke manier weet ik tot een open contact met anderen te komen. Bovendien kan ik heel goed luisteren en gebruik ik mijn intuïtie, creativiteit en soms humor om samen met jou aan de oplossing voor jouw probleem te werken. Alles afgestemd op wat jij nodig hebt. Met mijn kennis, opleiding en ervaring sta ik voor je klaar.

Contact met EMDR Westervoort

Krijg de controle over je leven weer terug met mijn hulp en neem hiervoor contact met mij op. We gaan samen kijken hoe ik jou het beste kan helpen met de inzet van EMDR therapie. Altijd op een tempo dat past bij wie jij bent en wat jij nodig hebt. Laten we gewoon het gesprek aangaan en kijken hoe we starten.

Neem contact met mij op via mijn website.

Fred over zijn ervaring bij mij:
“Afgelopen maanden heb ik Jeroen een aantal keer bezocht vanwege mijn burn-out. Al bij de eerste afspraak had ik daar een goed gevoel bij. Hij gaf mij goed handvaten en adviezen voor mijn herstel. Voor de EMDR behandeling heeft mij goed gedaan. Ik ging met plezier naar hem toe.”

Anneke over haar ervaring bij mij:
“De juiste therapie op het juist moment, dat was Jeroen. Via zoeken op het internet kwam ik hem tegen. Jeroen is rustig en heeft een prettige uitstraling, dat voelt prettig. Al in de eerste sessie gingen we de diepte in en daar hout ik van. Ik leerde voelen en (oude) pijn doorvoelen. Ik wist niet hoe dat moest, en nu doe ik dat.
Oude angst om afgewezen te worden is via EMDR helder geworden en opgelost. Ik blijf nu bij mezelf en kan observeren wat er gebeurt en het aanvaarden met mildheid. De therapie was kort en kracht, het paste precies!”

Maarten over zijn ervaring bij mij:
“Soms zit verdriet of pijn diep en ver weggestopt en ben je er niet meer zo van bewust. Denk je.
Totdat je keer op keer tegen hetzelfde conflict (in jezelf) aanloopt. Wat moet ik er mee, wat doet het met mij, waren de vragen die ik me stelde. Ik bereikte een grens in mezelf, ondervond structurele problemen en angsten in de omgang met mensen om mij heen; ik moest letterlijk een stap terug, maar hoe? Reguliere gesprekken leidden niet echt tot een hanteerbare methode en ik-kan-het-allemaal-zelf-wel leidde alleen maar verder weg.
EMDR had ik nooit eerder ervaren en bij Jeroen leerde ik hoe iets wat je jarenlang zorgvuldig opvouwt en wegbergt, met vertrouwen weer kan oppakken, uitvouwen en vervolgens een betere plek kunt geven. Ik heb een stuk in mezelf opgeruimd en ruimte gemaakt voor andere, nieuwe dingen!
Ik leerde dat de angst voor de geleden pijn ongegrond was, omdat de pijn immers (letterlijk) allang geleden was.”

Gevolgen van trauma verminderen met EMDR

Kom je langs bij EMDR Westervoort, dan gaan we actief aan de slag met het naar boven halen van de vervelende herinneringen. Fijn is dit niet, maar ik wijk niet van je zijde, dus je hoeft je niet ongerust te maken.

Gedurende de hele sessie houd ik jou nauwlettend in de gaten. Op het moment dat ik je vraag om het trauma nog een keer naar boven te halen, leid ik je af door jou mijn bewegingen voor je ogen te laten volgen. Dit doe ik vaak met een vorm van licht. Ook kan ik je geluiden via een hoofdtelefoon aanbieden. Het geluid dat je hoor, kan je afwisselend aan de linker- en rechterkant worden aangeboden.

Dit zorgt ervoor dat je hersenen worden afgeleid van het nare incident. Die afleiding vraagt namelijk energie van je brein en dat is wat we willen bereiken. De energie die hiervoor door je hersenen wordt ingezet, kan namelijk niet meer in de traumatische gebeurtenis worden gestoken. Hierdoor zwakt de negatieve invloed van het gebeuren langzaam maar zeker af in kracht en emotionele lading. Dit is wat we willen bereiken bij EMDR Westervoort.

Nabootsen van de remslaap

Tijdens onze slaap komen we in verschillende stadia terecht. Eén daarvan is de remslaap. In de remfase worden de spanningen van de dag verwerkt en gaan onze ogen heel snel heen en weer. Door dit effect na te bootsen met EMDR Westervoort lukt het jou om de impact van het trauma eindelijk goed te verwerken. De kracht van EMDR zit hem in het feit dat het traumatische effect verandert in een herinnering waar je nog wel aan denkt, maar die jou niet meer zo in de weg zit. Jij komt weer beter in je vel te zitten zonder continu de dreiging van het incident te voelen. De heftige gebeurtenis vindt een plekje in je brein, net als andere minder ingrijpende gebeurtenissen in je leven. Het zit verweven in je systeem, maar brengt jou niet langer van je stuk.

Wat kost een afspraak bij mij?
Voor een afspraak van 60 tot 90 minuten hanteer ik het bedrag van €125. Dit geld ook voor de intake.

Afspraken die minimaal 24 uur van tevoren worden afgezegd worden niet in rekening gebracht.

Mijn praktijkadres: Liemersallee 1, 6931 KH Westervoort
Mijn website