EMDR Zeewolde

Het leven is vol verrassingen en soms neemt het een onverwachte, negatieve wending. Heftige situaties kunnen je volledig uit balans brengen en je leven permanent in de war schoppen. Dit kan gebeuren door het verlies van een geliefde, het kwijtraken van je baan, of zelfs getuige zijn van een ongeluk, verkrachting of aanranding. De impact van deze gebeurtenissen is zo enorm dat ze moeilijk te bevatten zijn.

Dit resulteert vaak in psychische klachten die jou ernstig belemmeren, zonder dat je zelf in staat bent om er vanaf te komen. Als de nasleep dusdanig heftig is dat het trauma jouw hele leven domineert, dan biedt EMDR Zeewolde hulp.

Neem contact met mij via mijn profiel: Ton Jacobs, EMDR therapeut in Harderwijk.

Waarom kiezen voor EMDR therapie Zeewolde?

Bij EMDR therapie richten we ons op de gedachten en herinneringen die zijn overgebleven na het meemaken van een traumatische gebeurtenis. Het is een kortdurende therapievorm die goede resultaten behaalt. Belangrijk om te weten is dat een trauma zich vastzet in je hersenen, waar het vrij spel heeft om jou lastig te vallen met allerlei klachten zoals slaapgebrek, herbelevingen van het trauma, en depressies, angsten of onzekerheden.

Het gebruik van stimuli na een traumatische gebeurtenis

Tijdens de EMDR therapie gaan we aan de slag met stimuli om de restanten van het trauma te verminderen. We verzwakken als het ware de impact van het trauma en zorgen ervoor dat jij het trauma echt goed kunt verwerken. Wat overblijft is de herinnering aan de gebeurtenis, zonder alle bijbehorende klachten. Na de behandeling weet je nog steeds dat het trauma heeft plaatsgevonden, maar ervaar je minder of zelfs geen psychische klachten meer.

Behandeling bij EMDR Zeewolde

We denken liever niet meer aan nare gebeurtenissen, maar juist daar ligt de kracht van EMDR. Als je bij mij in Zeewolde komt voor een afspraak, gaan we eerst met elkaar in gesprek. Ik wil graag weten welke klachten je hebt en hoe ze zijn ontstaan. Zodra dit duidelijk is, gaan we actief aan de slag. Hiervoor vraag ik jou om in gedachten terug te gaan naar de traumatische gebeurtenis terwijl je mijn bewegende vingers volgt met je ogen. Soms gebruik ik ook zachte tikjes op je benen of geluid via een koptelefoon om afleiding te bieden.

Deze werkwijze brengt verwarring in je hersenen teweeg. Waar eerst ruimte was voor herbeleving van de ingrijpende gebeurtenis, krijgen je hersenen nu onverwachte impulsen. Het is geen toeval dat dit precies gebeurt wanneer jij aan het trauma denkt. Door afleiding te bieden op het meest intense moment, wordt de kracht van het trauma verzwakt. Dit is hoe EMDR werkt.

Aantal EMDR behandelingen

Het aantal benodigde behandelingen om van de gevolgen van het incident af te komen, kan variëren. Dit hangt onder andere af van wat je hebt meegemaakt en de complexiteit ervan. EMDR is echter een kortdurende behandeling, wat betekent dat je je na een aantal sessies al beter kunt voelen.

Neem contact op met EMDR Zeewolde

Ben je op zoek naar een therapeut die duidelijkheid biedt en samen met jou aan de slag gaat via EMDR Zeewolde? Neem dan contact op met Ton Jacobs in Harderwijk. Laten we binnenkort kennismaken!