EMDR therapie Doetinchem

Sommige gebeurtenissen zijn erg intens, geef ze een plek bij EMDR therapie Doetinchem. Bij sommige gebeurtenissen lukt het om dit zelf te verwerken, of om dit te doen met hulp van vrienden en familie. Er zijn echter ook gebeurtenissen waar dit niet bij lukt, omdat ze te angstig, schokkend of pijnlijk zijn. Bij deze onverwerkte problemen kan je zowel mentale als fysieke klachten ervaren.

Mentale klachten die je hierdoor kan ervaren kunnen onder ander zijn: schuldgevoel of negatief zelfbeeld, angst, onrust of paniek, slaapproblemen, stress en irritatie, herbelevingen of vermijdend gedrag. Lichamelijke klachten die je kan krijgen door een onverwerkt trauma kunnen onder andere zijn: rug, schouder of nekklachten, slapeloosheid, hoofdpijn of buikpijn. Mijn naam is Susanne te Pas en als je hier last van hebt, dan help ik je graag.

EMDR behandeling in Doetinchem bij Trauma’s

De nieuwere therapie EMDR wordt tegenwoordig regelmatig ingezet om trauma’s te proberen te behandelen. EMDR heeft een wetenschappelijke onderbouwing. En kan gegeven worden door getrainde psychologen. Trauma’s waarbij EMDR onder andere toegepast wordt zijn bijvoorbeeld: ernstige ziekte, misbruik, verlies van geliefde of baan of een overval. EMDR is vaak een effectieve vorm van behandeling bij traumatische gebeurtenissen.

Wat gebeurt er bij EMDR?

We starten nooit zomaar ineens met EMDR therapie. Voordat de therapie gegeven kan worden bespreek ik eerst met jou, je klachten en de gevolgen die deze hebben op jouw dagelijkse leven. Er wordt ook gekeken naar jouw persoonlijkheid en jouw draagkracht. Om te kunnen starten met EMDR wil ik eerst jou en jouw situatie goed leren kennen. Vanuit daar kunnen we de EMDR therapie een onderdeel van onze behandeling maken.

Hoe gaat de EMDR zelf in zijn werk?

EMDR staat voor Eye Movement Desensitisation and Reprocessing, dit wil zeggen dat de therapie gebaseerd is op oogbewegingen. Ik vraag jou op het startmoment terug te denken aan het traumatische moment. Als jij op dat moment terug gaat naar het trauma, probeer ik jou af te leiden door je een prikkel te geven. Dit doe ik meestal door mijn vingers heen en weer te bewegen en jou met je ogen deze beweging te laten volgen. Dit kan ook met een lampje gebeuren.

Het uiteindelijke doel van de EMDR therapie is voor afleiding te zorgen, terwijl je terug denkt aan je trauma. Wat er dan vaak gebeurt is, dat het negatieve effect wat het trauma heeft afneemt. Door de EMDR hebben de negatieve gebeurtenissen minder effect op jouw leven en krijgen positieve gebeurtenissen meer plaats. Zo proberen we langzaamaan weer plezier terug te krijgen in jouw leven.

Voor vragen contact opnemen
Zoek je naar een psycholoog met EMDR Doetinchem of omgeving? Of wil je gewoon wat meer informatie over mijn behandelwijzen.