EMDR therapie Almelo

Een heftige situatie verwerken kost vaak veel tijd en energie. Vaak komen mensen hier zelf uit of met behulp van vrienden of familie. Maar er zijn ook veel mensen die hier hulp bij zoeken. Soms gaan klachten gewoon niet zomaar vanzelf over. Elk mens zit wel eens in de knoop, dus het is niet gek dat je hier af en toe hulp bij kunt gebruiken. Bij een ingrijpende gebeurtenis kan het zo zijn dat bepaalde beelden of emoties jou blijven achtervolgen en dit je dagelijkse leven steeds meer gaat bepalen. Ik ben Annet Fokkinga en je kan altijd contact met mij opnemen om te kijken wat we hier bij EMDR therapie Almelo aan kunnen doen. Zodat de gebeurtenis minder je leven gaat bepalen.

Wat is EMDR?

EMDR staat voor Eye Movement Desensitisation and Reprocessing. Met deze korte therapie vorm wordt geprobeerd de negatieve emotionele lading van jouw gebeurtenis om te zetten in een positieve lading. Tijdens de therapie bij EMDR Therapie Almelo wordt geprobeerd terug te gaan naar de gebeurtenis, en door middel van oogbewegingen afleiding te zoeken. Op deze manier wordt geprobeerd de negatieve lading van het moment af te halen. De oogbewegingen kunnen op verschillende manieren gestimuleerd worden. In mijn praktijk gebruik ik vaak een aanwijsstokje om jou verschillende oogbewegingen uit te laten voeren. Oogbewegingen kunnen ook gestimuleerd worden door tikjes via een koptelefoon of tapjes op de benen. Dit wordt ook wel een bilaterale stimulatie genoemd. Het lijkt misschien gek om terug te gaan naar het moment van de moeilijke gebeurtenis, maar EMDR is een wetenschappelijk bewezen techniek om de negatieve emotionele lading van de gebeurtenis af te halen. Het doel is om je te verlossen van zowel de beelden als de emoties die nog aan deze gebeurtenis vast zitten. Op die manier wordt je minder belemmert door negatieve emoties in je dagelijkse leven.

Wat gebeurt er tijdens de EMDR therapie?

We starten nooit zomaar met de EMDR therapie. Hier gaat eerst een kennismaking aan vooraf. Ik wil eerst duidelijk weten wat jouw klachten zijn en in welke situatie deze klachten naar voren komen. We gaan het ook hebben over de vervelende situatie die jij hebt meegemaakt. Als ik voldoende van je weet en je staat open voor deze vorm van therapie kunnen we een start maken met de EMDR. Ik vraag je op dat moment in gedachten terug te gaan naar de vervelende situatie. In de tussentijd stimuleer ik jouw oogbewegingen. Bij mij in de praktijk probeer ik dit meestal met behulp van een aanwijsstokje te doen. Ik werk ook nog met een speciale lamp, een koptelefoon en tril eitjes om op die manier zoveel mogelijk de bilaterale stimulatie te stimuleren.

Contact met EMDR Almelo
Je kan mij altijd bellen voor meer informatie of contact over EMDR of andere levensvragen. Op mijn website is nog meer informatie en een filmpje te vinden over EMDR. Hopelijk kan ik je snel van je negatieve emoties af helpen.