EMDR Therapie Amsterdam

Heb jij een heftige gebeurtenis meegemaakt, zoals een overlijden, een mishandeling of een ernstig ongeval en blijf je maar angstig en verdrietig? Het zien of zelf meemaken van een traumatisch voorval, kan veel klachten met zich meebrengen. Bij aanhoudende klachten is het goed om hier deskundige hulp bij in te schakelen. Zo stop je de herbelevingen en leer je het voorval in het juiste perspectief te zien. Zie het als een waardevolle stap richting jouw herstel.

Nieuw: Online EMDR bij Kim Lakke

Hersenen misleiden via afleidende stimulansen
Via EMDR gaan we het trauma dat zich in jouw brein heeft verankerd, ombuigen naar een blijvende herinnering die jouw leven niet langer bepaalt. Maak een afspraak met mij als je te maken hebt met de nasleep van een ernstig voorval en gebukt gaat onder:

  • laag zelfbeeld
  • gevoelens van paniek en angst
  • boosheid
  • slaapproblemen
  • depressieve gevoelens
  • schuldgevoelens
  • angst voor de dood

Hoe verloopt een EMDR sessie?
Voordat we actief aan de slag gaan, wil ik graag eerst van jou weten wat je hebt meegemaakt en welke klachten je hierdoor hebt ontwikkeld. Als we gaan starten met EMDR Amsterdam ga je in gedachten terug naar het voorval dat voor jou zo traumatiserend is. Dit is confronterend en kan lastig zijn, maar om de EMDR succesvol te doorlopen is het onmisbaar. Weet dat ik gedurende de gehele sessie bij jou ben. Op het moment dat jij terugdenkt aan het trauma, leid ik jou af. Dit kan ik doe via mijn vingers die ik voor jouw ogen heen en weer beweeg, maar ik kan ook tapping inzetten. Hierbij geef ik lichte tikjes op je knie. Bij EMDR Amsterdam kan ook het aanbieden van verschillende geluiden helpen om jouw brein op een dwaalspoor te zetten.

Verdeel je energie en verminder je klachten
Omdat op deze manier je hersenen actief aan de slag moeten met de stimulansen die ik je geef, is er in je brein minder energie beschikbaar voor de invloed van het trauma. Dit betekent dat de traumatische gebeurtenis afvlakt, qua invloed. Jij merkt dit doordat je klachten minder heftig worden. Na een aantal sessies EMDR denk jij nog wel aan het ingrijpende voorval, maar is de zware lading ervan af. Dat je het trauma hebt meegemaakt, is al vervelend genoeg. Voorkom dat je jouw leven blijft bepalen en schakel mijn deskundige hulp in.

Contact opnemen met EMDR Amsterdam
Gun jezelf het verrassende resultaat dat EMDR kent en kom met mij in contact. We gaan samen bepalen hoe we de EMDR therapie gaan vormgeven. Hierbij staat jouw welzijn te allen tijde voorop.