EMDR Therapie Breda

Heb jij iets heel naars meegemaakt houden de gevolgend zo lang aan dat het trauma je in de weg blijft zitten? Misschien heb je met herbelevingen en nachtmerries te maken of ga je situaties uit de weg die jou doen denken aan het trauma. Ga je hier niet mee aan de slag, dan bestaat de kans dat jij je steeds meer terugtrekt uit het sociale leven en meer klachten gaat krijgen. Voorkom dat een enkele gebeurtenis jouw leven volledig beheerst en laat mij jou helpen om weer echt jezelf te worden. Dit bereiken we met behulp van EMDR behandelingen. Hoe dit in zijn werk gaat en wat het inhoudt, leg ik je graag uit.

Nieuw: Online EMDR bij Kim Lakke

EMDR behandelingen bij trauma’s

Eye Movement Desensitisation and Reprocessing, bekend onder de afkorting EMDR, is een vorm van therapie die wordt ingezet als je te kampen hebt met herbelevingen door schokkende voorvallen of traumatische gebeurtenissen. Met mijn kennis als therapeut bij EMDR Breda starten we de behandeling om jouw kwaliteit van leven weer op peil te krijgen. De negatieve lading die het trauma heeft meegebracht, zal afzwakken, waardoor er ruimte ontstaat voor positieve zaken. Het wordt op deze manier mogelijk om met vertrouwen naar de toekomst te kijken en beperkende gedachten naar de achtergrond te laten verdwijnen. Met EMDR Breda is enorm veel winst te behalen, als jij te lijden hebt onder:

 • trauma
 • liefdesverdriet
 • depressie
 • rouw
 • angst en paniek
 • negatief zelfbeeld
 • dwanggedachten
 • vlieg- of rijangst
 • slaapproblemen
 • angst voor de dood
 • schuldgevoelens

Hoe gaat EMDR therapie Breda te werk?

Tijdens mijn EMDR behandeling ga je in gedachten terug naar het een trauma dat bij jou de nare klachten heeft veroorzaakt. Tegelijkertijd ga ik je afleiden. Dit doe ik op meerdere manieren. Ik beweeg mijn handen heen en weer voor je ogen om je hersenen af te leiden van de impact van het trauma. Ook kan ik geluiden aanbieden via een koptelefoon. Als laatste mogelijkheid kan ik met het tikken van mijn vingers op jouw knieën de vervelende lading van het negatieve voorval verminderen.

Afleiding zorgt voor afzwakking
Deze manieren van afleiding zorgen ervoor dat je hersenen energie moeten steken in de afleidende stimuli die ik je geef. Hierdoor is er minder ruimte voor de invloed van het trauma dat jij hebt meegemaakt. Het resultaat is een afvlakking van de herinneringen. Natuurlijk heeft het trauma zich nog steeds voorgedaan, maar de zware lading behoort na een aantal behandelingen in mijn praktijk in Breda tot het verleden. Van trauma naar herinnering.

EMDR therapie vraagt om vertrouwen
Het doorleven of bewust oprakelen van een traumatische gebeurtenis is lastig en dat begrijp ik heel goed. Ik zorg dat jij je eerst goed op je gemak voelt en ik blijf gedurende de gehele behandeling bij je. Zo kan ik je steunen en goed beoordelen wat de behandeling met jou doet.

Contact opnemen met EMDR Breda
Laat mij jou helpen om het leven weer op een fijne manier te leiden en neem contact met mij op. Pas als jij je vertrouwd bij mij voelt, zullen we starten met de EMDR behandelingen.