EMDR Therapie Enschede

Heb jij gevoelens van verdriet en angst ontwikkeld na een heftige gebeurtenis in je leven? Misschien heeft dit trauma bij jou gezorgd voor slaapproblemen of merk je dat je snel geïrriteerd bent. De klachten waar je mee te kampen hebt, zijn een bekend verschijnsel na het doormaken van een trauma. Door de heftigheid ervan, heeft de negativiteit en de angst zich vastgezet in je hersenen. Hierdoor ervaar je herbelevingen en allerlei vervelende klachten, zoals stress en continu op je hoede zijn. Lukt het jou niet om dit zelf op te lossen? Maak dan gebruik van mijn ervaring en ruime kennis op het gebied van EMDR. Veel tevreden cliënten gingen jou al voor bij EMDR Enschede.

Nieuw: Online EMDR bij Kim Lakke

Trauma’s die zorgen voor blijvende klachten

Soms is het zien van iets heftigs al genoeg om van een trauma te spreken. Heb jij iets gezien of zelf meegemaakt dat een ingrijpende uitwerking heeft op je leven? In veel gevallen gaat het bij traumatische gebeurtenissen om situaties als:

  • ernstige ziekte
  • misbruik – aanranding – verkrachting
  • overval
  • overlijden van een dierbare
  • ernstige ziekte
  • oorlogsgeweld
  • zwaar ongeluk

Laat mij weten aan welke heftige situatie jij bent blootgesteld. De kans is groot dat ik jou kan helpen, ook als het hier niet genoemd is.

Hoe werkt EMDR op je geest?

Bij de kennismaking in mijn praktijk in Enschede gaan we praten over het trauma dat bij jou zulke heftige klachten heeft veroorzaakt. Daarna vraag ik je om te denken aan de intense situatie die je eigenlijk wilt vergeten . Confronterend en vervelend, maar belangrijk om de EMDR therapie te laten slagen. We gaan je hersenen namelijk op het verkeerde been zetten met EMDR. Terwijl jij denkt aan het trauma, vraag ik jou mijn vingers te volgen die ik voor je ogen heen en weer beweeg. Een andere manier is heel zachtjes op je knieën te tikken of geluiden aan te bieden via een hoofdtelefoon. Deze drie manieren van afleiding zorgen ervoor dat er vanuit je hersenen aandacht wordt besteed aan de stimulansen die ik geef. Hierdoor is er minder energie over voor het brein om in het vastgezette trauma te steken. Het gevolg is een afname van jouw klachten en een traumatische gebeurtenis die na een aantal EMDR behandelingen verandert in een herinnering waar je misschien nog weleens aan denkt, maar dan vrij van de nare belemmeringen.

Kom in contact met EMDR Enschede

Gun jezelf ook een onbezorgd leven waarin je niet langer herbelevingen en angsten ervaart. Neem contact op en laat me weten dat je hulp nodig hebt bij het verwerken van een trauma. Zie het als een dappere eerste stap op weg naar herstel en het hervinden van je zelfvertrouwen.