EMDR Therapie Haarlem

Als therapeut pas ik in mijn praktijk onder meer EMDR toe bij cliënten die te kampen hebben met de nasleep van een heftige gebeurtenis. Het is een effectieve manier om de gevolgen van en traumatische gebeurtenis te verminderen en op deze manier klachten te laten afnemen,. Een schokkend voorval dat je meemaakt of ziet gebeuren, kan dusdanig heftig zijn dat je dit steeds opnieuw beleeft. Deze herbelevingen zijn niet alleen erg vervelend, maar brengen ook de nodige klachten met zich mee. Zullen we samen kijken hoe we de impact van dit trauma bij jou kunnen stoppen?

Blijvende klachten na trauma’s
Bij EMDR Haarlem help ik je graag als jij te kampen hebt met klachten na heftige voorvallen. Niet elk trauma zorgt voor herbelevingen en aanhoudende klachten. Vaak is dit wel het geval bij:

 • ongeluk
 • natuurramp
 • ernstige ziekte
 • overval
 • mishandeling of het zien van geweld
 • oorlogssituatie
 • aanranding of verkrachting
 • vormen van misbruik
 • wegvallen van werk of partner

Tijdens het leven worden we regelmatig blootgesteld aan heftige situaties. De meest ingrijpende voorvallen laten helaas vaak hun sporen na. Met behulp van EMDR gaan we actief aan de slag met het verbeteren van jouw kwaliteit van leven. We verminderen de invloed die de heftige situatie bij jou heeft teweeggebracht.

Ontstaan van klachten na traumatische gebeurtenis
Het heftige effect van een trauma kan zorgen voor uiteenlopende problemen. Klachten die ik veel hoor in mijn praktijk in Haarlem zijn:

 • vermijdingsgedrag
 • somberheid
 • schuld- en schaamtegevoelens
 • negatief zelfbeeld
 • snel geïrriteerd zijn
 • concentratieproblemen
 • paniek en angst
 • slaapproblemen
 • extreme waakzaamheid of alertheid

Loop jij rond met een aantal van deze klachten en zijn ze ontstaan na een traumatische gebeurtenis? Neem dan vooral contact met me op.

EMDR behandelingen
Bij EMDR wordt op meerdere manieren afleiding toegepast om je hersenen op het verkeerde spoor te zetten. Dit doe ik via mijn vingers die ik voor je ogen beweeg en door geluidjes die jij te horen krijgt via een hoofdtelefoon. Bij EMDR kan ik je ook zachte klopjes op je knie geven, het zogeheten “tapping”. Dit doe ik allemaal op het moment dat jij terugdenkt aan de heftige gebeurtenis. Door jou af te leiden van het ingrijpende gevoel en de gedachten, die verbonden zijn aan het trauma, wordt energie gebruikt voor de afleidende factoren. Doordat er minder energie beschikbaar is voor het trauma, wordt de invloed die het op jou heeft, verminderd. Je klachten nemen af en je gaat je steeds een beetje beter voelen.

Contact opnemen met EMDR Haarlem
Ik begrijp dat het moeilijk kan zijn om in gedachten terug te gaan naar datgene dat jij het liefst wilt vergeten. Tijdens de behandeling ben ik de hele tijd bij je. Heb jij vertrouwen in mijn kennis en ben je ervan overtuigd dat ik jou met EMDR kan helpen? Neem dan contact op, dan plannen we het kennismakingsgesprek in.