EMDR Therapie Zutphen

Voel jij je extreem angstig en verdrietig na een traumatische gebeurtenis? Kamp je met slaapproblemen en zeggen je huisgenoten dat je snel geïrriteerd bent? Deze symptomen kunnen duiden op een onverwerkt trauma. Bij een heftig voorval heeft dit zoveel impact dat het zich als het ware in je brein nestelt. Herbelevingen, nachtmerries en paniek liggen dan op de loer. Hier zelf een oplossing voor vinden, is lastig. Schakel daarom mijn professionele hulp in.

Langdurige klachten na ingrijpende gebeurtenis
Alsof een trauma op zich al niet erg genoeg is, krijg je ook nog eens met langdurige klachten te maken. Ga je hier niet mee aan de slag, dan wordt je leven volledig bepaald door die enkele gebeurtenis. Met EMDR Zutphen gaan we jouw brein afleiden en zo de invloed die het trauma op jou heeft, verkleinen. Ik kan jou helpen, als je gebukt gaat onder klachten die zijn ontstaan door:

  • ernstige ziekte
  • verlies van een dierbare
  • heftig ongeluk
  • aanranding of verkrachting
  • oorlogsgeweld

Klachten die je hierdoor kunt ontwikkelen variëren van slaapproblemen en stress tot doodsangst en een laag zelfbeeld. Krijg weer grip op je leven en laat mij jou daarbij helpen, ook als je iets anders hebt meegemaakt, dan ik hier heb genoemd.

Hoe werkt EMDR?
Bij EMDR Zutphen gaan we samen eerst boven tafel krijgen welk trauma bij jou heeft gezorgd voor je klachten. Als je bij mij op de praktijk bent, ga ik jou vragen om in gedachten terug te gaan naar het moment waarop de traumatische ervaring plaatsvond. Confronterend, maar nodig om je hersenen op een dwaalspoor te zetten en jouw klachten te verminderen. Jij denkt aan het trauma en op datzelfde moment ga ik mijn vingers voor je ogen heen en weer bewegen. Ik kan mijn vingers ook zachtjes op je knie tikken en jou geluiden aanbieden via een hoofdtelefoon. Dit alles doe ik om energie naar deze afleiding te laten gaan. Je hersenen moeten de energie nu verdelen en dat betekent dat er minder ruimte is voor het trauma. Hierdoor neemt het trauma af in kracht en dat is wat we met EMDR willen bereiken. Na een aantal behandelingen merk je dat de ingrijpende gebeurtenis niets meer is dan een herinnering. De klachten die je tot voor de behandeling had, nemen steeds verder af.

Contact opnemen met EMDR Zutphen
Wil jij je onbezorgde leven ook weer terug en zie je het zitten om actief met mij aan de slag te gaan? Neem dan contact met mij op. Het is de eerste stap richting herstel en het herpakken van de controle over je eigen leven.